|
Praistorija Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Izlozba Filozofskog fakulteta
Na Filozofskom fakultetu u Beogradu, nalazi se katedra za arheologiju.
Elem, oni imaju svoju zbirku i u okviru nje su neki od nasih najboljih komada. Ovo su fotke dela zbirke koji je nedavno bio izlozen u Kapetan Misinom zdanju. Praistoricarima ce biti zanimljivo. Na poslednjim fotkama mozete videti retko prikazivanu "Beogradsku mumiju". |
19 x *Hvala* korisniku Pretorijanac za ovaj prilog: | ||
|
||||
|
||||
Divno je ovo videti.Hvala za osvezenje nama praistoricarima.
|
|||
|
|||
Hvala na fotkama, lepo je za videti u uzivati.
Svidja mi se kokoska od keramike, podseca na fibulu pticu koju si postavio. |
|
||||
|
||||
Nema na cemu. Da nisam u prilici da dogadjaj podelim sa vama, to bi bilo tek pola zadovoljstva.
|
|
||||
|
||||
Uuuuu postavka zaista zaslužuje sve pohvale.
Kvalitetni predmeti i odlična restauracija. Jel može pobliže nešto o "Beogradskoj mumuji"?
|
||||
|
||||
O Beogradskoj mumiji ima i na netu, a rađene su i emisije, a ova izložba je zaista prava lepota. Mnogi predmeti su iz literature, ali me je posebno oduševio onaj model ognjišta ...
Je li još uvek izložba u toku? |
|
||||
|
||||
Eh da to ognjiste,to je primerak.
|
||||
|
||||
Ja se uvek zalepim kod Vidovdanke (slicica i19). Jedna od mojih prvih ljubavi.
O Beogradskoj mumiji sam citao, ali nazalost sve izvetrilo. Sto se tice izlozbe, ima dobe sanse da je jos uvek u toku, a mozda ce im to biti i stalna postavka. U svakom slucaju ne bi bilo lose proveriti telefonom u koliko se neko odluci za posetu. |
|
||||
|
||||
Filozofska Vinča
Dobre fotke (pogotovo one sa ambijentalnim osvetljenjem) i dobar aparat! Kod muzejskog fotografisanja (imam stari Canon A590 IS) često su mi pravili problem odsjaj blica na staklu zbog lošeg ugla (često je zaklanjao predmete) i drhtaj ruke tačno u momentu otvaranja blende. Ali, ti si te sitnice uspešno prevazišao, svaka čast! Čudesne vinčanske rukotvorine sam takođe imao priliku da vidim uživo na velikoj postavci u galeriji SANU Vinča - praistorijska metropola u jesen 2008. Uvek privlače pažnju, nikada ne dosade i mogu bezbroj puta iznova da im se divim. Bilo bi lepo kad bi se našli umetnici da izrade replike verne originalu, otisnute u glinenom kalupu i pečene na vinčanski način. Samo što bi cena tih suvenira verovatno bila poprilična zbog ne baš jednostavne i brze izrade.
|
|
||||
|
||||
Mene sve te figurine iz vinčanskog perioda neodoljivo podsećaju na današnje shvatanje izgleda eventualnih vanzenmaljaca (ukoliko postoje).
Ko zna ... možda su ih oni i videli! Znam da je druga simbolika, ali možda je baš ta simbolika i pogodak, ko zna!
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Izlozba u Banja Luci | Vumi | Zanimljivosti | 0 | 03.05.2013 19:18 |