|
|||
|
|||
Silno blago
Evo jos blaga a da nije ajducko ili sa neke stare mape, a za ovo nije nikom pricao predak ili imao vizije...
http://www.kurir-info.rs/vesti/drust...ata-135426.php |
|
|||
|
|||
E sad pravo pitanje ! Koji detektor kupiti i na kojoj dubini moze da detektuje 300 kg zlata?
|
|
|||
|
|||
Evo da vam ja iz prve ruke dam neke podatke Pošto sam službeno odsutan iz Slovenije i radim trenutno u Skopju putovao sam ovaj vikend do Beograda i nazad i naravno prolazio i pored trase novog autoputa izmedju Vranja i Preševa. Tačno je da ima puno arheologa i da se kopa na sve strane. Očigledno su unajmili radnike koji kopaju a svaku grupu radnika nadzire po jedan ili dva arheologa. Video sam u prolazu kroz prozor auta i temelje koje su iskopali, pored samih kuča u selu i pored samog puta. Kad sam se vracao u nedelju mislio sam i da stanem i prošvrljam malo naokolo ali vreme je bilo kišovito pa me želja prošla.
Da se kopa tačno je, da li su stvarno našli zlato ne bih da procenjujem. Ali u svakom slučaju lepo je videti da se neko ipak brine o tome da se uz ovakve infrastrukturne radove ne preskače arheologija i da ima i rezultata i otkriča. Čekamo dalje informacije od strane arheologa a za vas nekoliko snimki sa mog telefona (zao mi je ali to je to, moja nokia ima samo 2 mp a i dok sa slikao iz pokreta zamalo da se sudarim sa kolima iz kontra pravca ) Bice jos slika ali za jedno 3 nedelje kad opet putujem za Beograd. |
|
|||
|
|||
i da kosta do 350e...
|
|
|||
|
|||
Koliko za sto godina zemljani talog poraste?
Mada je glupo pitanje jer zavisi gde, i od ko zna kojih geografskih uzroka, interesuje me optimalni neki prosek. Zna li neko? |
|
||||
|
||||
Citat:
koliko sam citao , u sumskim krajevima prosecan bi trebao biti oko 10 cm. za 100 g. ... |
|
|||
|
|||
Ufff mnogo za Rimljane, taman za Mariju. Hvala na brzom odgovoru.Treba izdresirati :-D
|
|
||||
|
||||
Eeeeeeee ovaj prizor sam i ja video letos kada sam se vraćao iz grčke.
Hteo sam da stanem da pitam: "Šta ima narode?", ali mi žena nije dala Tamo sve vrvi od radnika u onim blještećim zelenim i crvenim prslucima! E sada šta će naći, će da vidimo!
|
|||
|
|||
Ovo sto vidite na ovim slikama su radovi na praistorijskom lokalitetu (selo Pavlovac poznato po nalazima iz tog perioda). A to zlato sto spominju je cista izmisljotina
|
|
|||
|
|||
Trebao sa da izvadis iz gepeka detektor i da im se pridruzis
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Blago Satricuma | zeljketa | Zanimljivosti | 1 | 28.12.2008 03:11 |