|
Praistorija Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Sta je u pitanju?
Poslije duzega odmora vracam se u Austriju bez nalaza , ali sta se moze, vrijeme je cudo (imati ga). Negdje ovdje na forumu sam pronasao jedan link, a mozda i nije ovdje, ali na tome linku sam pronasao covjeka kojeg poznajem i otisao sam kod njega da uslikam ovo cudno kamenje koje je on iskopao na svome zemljistu. Kako on prica tu je poslije dolazila TV, novine, muzeji i ko zna ko sve ne.
On to kamenje nije htio nikome prodati i ono stoji jos uvijek u njegovom dvoristu. Kamenje je stvarno zanimljivo jer kada tacnije pogledate slike vidjecete da je sastavljeno od jezgra i omotaca. Kako je nastalo i od koga je materijala to ni on sam ne zna, uzorci su uzimani i trebali su ici u London na analizu, da li je to tako i bilo on ne zna reci. Na zalost ovaj veliki kamen je prilikom iskopavanja zemljista pukao na dva dijela ali postoje slike na kojima se moze vidjeti u cijelini (fotografisao sam stare slike ). Evo sada slika a vi mozete da komentarisete o cemu bi se ovdje moglo raditi.
|
||||
|
||||
ovdje su slike fotografija na kome se kamenje moze vidjeti u cijelom stanju
|
|||
|
|||
Moguce da je okamenjeno jaje dinosaurusa.
|
|
||||
|
||||
Ma to je Obeliks igrao klikera i zaboravio spremiti.
|
|
|||
|
|||
zar nije slicno kamenje a mozda cak i isto spominjano na stranici od onog tragaca piramida
valjda se slikao kod nekog covjeka kraj Banja Luke... |
|
||||
|
||||
ako se slikao sa tim covjekom pored B.Luke onda je to isto kamenje
|
|||
|
|||
http://www.alternativnahistorija.com/
na ovom sajtu su negdje |