|
||||
|
||||
isus
danas sam iskopao ovu figuricu, zanima me iz kog vremena datira ?
|
|
||||
|
||||
1 vijek prije Hrista ...dobro nam dosao
|
|||
|
|||
vumi nezbunjujmi boru bravo boro. Daj dimenzije, sirina ,duzina, odprilike tezina, nevidim mu lice najbolje, ajd slikaj samo glavu i taj povez oko pasa
|
|
||||
|
||||
Ili se varam ili se radi o Hristu kako ga prikazuju pravoslavci...obe noge su mu probodene jednim klinom???
|
||||
|
||||
Dužine je oko 10 cm, a težine oko 40g, šteta samo što je oštećen, i ja mislim da je pravoslavni
|
|
||||
|
||||
E da takvu patinu imaju svi rimski novcici, bilo bi previse lijepo
|
|||
|
|||
ja ipak mislim daje 4-vek. Video sam davno slicnog isusa sa ovakom plahtom oko pasa
|
|
|||
|
|||
evo nesto jako slicno iz 13 veka mada se dole spominje IV vek
|
|
||||
|
||||
Citat:
Kod pravoslavaca stopala stoje jedno kraj drugog, a kod katolika jedno preko drugog. Ima još jedna stvar, a to je kod pravoslavaca su šake u nivou ramena, jer Isusa smatraju bogo-čovekom i kao takav ne mora da poštuje zakon gravitacije; Dok kod katolika su šake postavljene više od nivoa ramena. Ko bi rekao da sam ateista. |
|
||||
|
||||
Zamolio bih nekog sa foruma da fotografise negdje Isusovu bistu (ili kako da nazovem) pa da vidimo ko je u pravu