|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Jarčevi
Zanimljiv prsten za kojeg kažu da je iz 1.st. grčko - rimski. Zanimljiv dizajn. Molim komentare.
|
|
||||
|
||||
Jesu li to fotke sa ebaya???
|
||||
|
||||
Jesu.
|
|
||||
|
||||
Fenomenalni komadi, čista egzotika. Moram kontaktirati majstora da napunim štand. Ovo ide ko ludo.
|
|
|||
|
|||
ako je to to onda sam ja ......leteci objekat haha uzivaj i pozzz
|
|
||||
|
||||
a ko to kaze?
|
|
|||
|
|||
Komad je bez sumnje original, sa blagom patinom tek obrađene bronce. Vremenski se bez sumnje može datirati u I st. (koje dolazi po redu nakon 20.-og st.). Vrhunski oblikovani prikazi glava bića istog spola (ovnovi), prikazani u trenutku, na uho odavanja nekih važnih tajni ( zakon o istospolnim zajednicama ?),nas upućuje na njegovu provenijenciju, vjerovatno unutar organizacije "Iskorak". Čak i samo naglašavanje "grčkog" porijekla govori u prilog tome.
|
|
|||
|
|||
Citat:
hahha Gazeru prijatelju nisam tako se htio izraziti haha ali eto ti pogodi u crno ..pozzz |
|
||||
|
||||
Pozdrav Gasser!
Drago mi je da su ove slikice sa e-buya uzburkale Vaša razmišljanja i komentare. Eto svašta se ne samo pokušava uvaliti nego i uvaljuje.:bada ss: |
|
|