|
||||
|
||||
maškara
Danas je dan za maskiranje, pa me zanima, dali prepoznajete ovog fuzbalera?
Pozdrav! |
|
||||
|
||||
Pa ne baš. Čupko neki.
|
|
|||
|
|||
Slika je stara. Reklo bi se daje neko iz moje generacije a mozda i jos stariji. Da nije Dzajic???
|
|
||||
|
||||
Citat:
Unaprijed zahvaljujem... |
|
||||
|
||||
Da nije Susic
|
|
||||
|
||||
ja mislim da je Milko Djurovski.
|
|||
|
|||
A mozda je i "Acervonec" iz mladjih dana
|
|
||||
|
||||
Rade pa ovaj na tebe lici,kad vidim ovu tvoju sliku ovde , isti ti, nisi se hvalio da si bio i LOS fudbaler!
|
|
|||
|
|||
Eh! zemo. Ja sam mislio da se ovo nece otkriti. Ali Acervonec me iskopa iz.... arhive
|
|
||||
|
||||
Zanimljivi odgovori, zbog kojih će ovaj forum sigurno posjetiti i neki fudbalerski nostalgiki…
Ali, nažalost, pogrešni! Ovaj dečko je u keltskoj ligi igrao za Galaćane (Galati) iz Male Azije, a fotografiran je posle odlučujućeg poraza u ligi prvaka 237. godine pr.K. protiv Pergamona… Malo ozbilnije: Fotografija je parafraza umirućeg gala, poznatog kipa sa oltara, kojeg je pergamonski kralj Atalos postavio u sjećanje na pobjedu protiv Galaćana. Brončani original je bio zbog svoje umjetničke i ideološke snage za vreme Rima pa i u novo doba često kopiran. Ja baš nisam veliki pristalica moderne umjetnosti (koje obično ne razumijem), ali mi se ova fotografija sviđa jer prikazuje u savremeni okolini i sa ikonografijom modernog života iste osjećaje poraza kao original: tugu, bol, umornost… A kaže i nešto o našem shvatanju sporta… Razumljivo, duhovito i efektno! Autor originala iz 230BC je (verovatno) grk Epigonos, autor „Tragedije“ iz 1999AD je Bosanac Nebojša Šerić-Šoba. Ne znam, dali se na fotografiji radi o pravom igraću ili manekenu, maglovito se sećam, da su u godinama, kada sam ja trčao za loptom, u YU ligi tamno- odnosno svetlo- crvene dresove imali igraći Sarajeva i Veleža… Ali, sudeći po stanju igrališta, tu se radi o nekom manjem lokalnom klubu… Pozdrav! |
|
|