|
Novi vijek Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period, od ca.1500 godine do današnjeg dana |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
konacno moja prva ostava novca
pa kolege moje dodje i taj dan da i ja nadjem ostavu novca. u pitanju su razni bakrenjaci razlicitih dimenzija,njih 300-tinjak .
nadam se da cete uzivari u forkama koliko i ja. morao sam mnogo da trazim i prekopam dok nisam ovo nasao pa je stoga i zadovoljstvo vece. |
|
||||
|
||||
Čekam fotke, ali dok ne stignu, unaprijed ću iskreno čestitati!!!
|
|
|||
|
|||
izvinjavam se ,evo slika.
prekopao sam cijelu kucu i tavan nakon renoviranja da ovo nadjem. ta ostavica je cekala skoro 6 mjeseci zakopana u kutiji sa nekim smecem da je nadjem. okruglo 55 maraka je tu u sitnim apoenima. |
|
||||
|
||||
Čestitam na kvadrat! Nadam se da ću i ja negdje po kući naći sličnu ostavu!
|
|
|||
|
|||
ipak je ostava i ja sam je nasao,moja zena sakrila (ili zagubila) .
sanjao sam ostavu i nasao ovu,ipak je nesto. sanjao sam i da sam ulovio mladicu a sutra idem na Drinu ,prekosutra takmicenje...pa nadam se i tu da ce biti nesto,makar oko min.mjere. sto se tice ostave nosim i detektor sa sobom i imam vremena da ceprkam po brdima oko Drine...mozda prava ostava ceka . |
|
||||
|
||||
Bistro!
|
|
||||
|
||||
ČESTITAMO
Na kojoj je dubini bila, kakav je teren bio,...? A 'el možeš da fotografišeš obe strane ove kovanice DW1.jpg
|
||||
|
||||
Ovo se ne racuna kao ostava vec ''kasica-prasica'',. Inace kod nas u sremu za ostavu kazu špajz a kad nestane novac kaze se da je odjezdio ili oddafinio.
|
|||
|
|||
Poz
Posto su marke u pitanju odnesi ih u Bosnu pa menjaj za jevreje
|
|
||||
|
||||
Matijas, pa DW je iz Bosne
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Kako je pronadjena Ostava Ruskog srednjovjekovnog novca | nummus | Srednji vijek | 4 | 07.10.2010 17:09 |
Ostava rimskog srebrnog novca iz Donjeg Crniljeva | rammstein | Antika | 0 | 15.10.2005 21:59 |