|
Nakit Sav nakit, za koji smatrate da pripada periodu od ca. 1500 godine do danas |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
jos jedan prsten
nadam se da danas nece niko postaviti temu sa nekom ostavom ili kamaricom fibula pa da ova tema ne bude ni pogledana . ako je neko nasao neka postavi za dan dva .
mali prstencic nadjen u sumi na terenu gdje uglavnom rim ali ima i praistorije. zanimljivo nasao sam tu vec 3-4 prstena i samo bi jedan mogao biti rimski a ostali su svi kasni srednji vijek ili mozda cak novije. licno bih volio da je ovo neki kamencic ali mi razum govori da je staklena pasta. svejedno,za sat vremena sam nasao nesto zeljeznih nozica i strelica i samo ovo je bilo obojeno pa bio stari ili mlad obradovao me je. ako neko moze tacnije datirati ili potvrditi starost ovog prstencica neka izvoli. |
Korisnici koji su se zahvalili korisniku na prilogu | ||
|
||||
|
||||
Cestitam, ovo nije starije od 18 vijeka . mozda cak i 19-og
|
|||
|
|||
Odlicno...nije drugi svjetski rat
|
|
||||
|
||||
Na ovakve primerke detektor svira ko lud....
Zato što mi se čini da je od nikla! Ako se ne varam.. Svakako spada u novi vek.
|
|||
|
|||
Korisnici koji su se zahvalili korisniku na prilogu | ||
|
|||
|
|||
Citat:
nema zelenu patinu nego je nekako ridje boje. |
|
||||
|
||||
Vjerojatno iz perioda Osmanlija. Imam sličan bakarni s plavim kamenom.
|
|
||||
|
||||
Evo ga
|
|
|||
|
|||
to je to...
|
|
||||
|
||||
Trojanac,imam par istih kao na tvom prikazu ali su pronadjeni u Austriji ...onda mogu reci da su austrougarski
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Jos jedan prsten | Desert Walker | Nakit | 7 | 27.06.2013 14:32 |