|
||||
|
||||
hladno oruzje
od malih nogu volim hladno oruzje.......svi smo mi potomci kelta,ilira....pa nam je to u krvi
ili sam ja blesav kako tvrde moji ukucani pretpostavljam da mnogi od vas nose na teren noz ili britvu ovo su moji omiljeni spanski noz Muelo i americka Gerber britvica |
|
|||
|
|||
Ja u dzepu nosim ovog ljepotana...i naravno Gerber "Multi-tool"
|
|
||||
|
||||
Ja vise volim nesto ovako sa mnogo funkcija
|
||||
|
||||
Pike ja imam isti samo sa msnje funkcija taj mi glomazan!Ali ipak super dece slaninicu!
|
|||
|
|||
evo i moje visenamjenske alatkice.
imao sam i Latherman koji je po meni puno bolji od Gerber-a ali jbg. ponekad ponesem i malu maceticu kad idem u sumu. |
|
|||
|
|||
Evo i moje ubojite alatkice. Najčešće se koristi dodatak vadičep i nožić za rezanje špeka i luka.
|
|
||||
|
||||
Svajcarski univerzalac
Ovakve svestrane alatkice, prakticno nisu ni za sta.
|
|||
|
|||
Zavisi u koje se svrhe koristi. Ako su u ladici od kuhinjskog ormara i nisu nizašta. Naprotiv, u prirodi tj. na terenu, praktične su za mnogo toga. Eto recimo otvaranje boce vina s čepom od pluta, otvaranje staklenke piva, različitih tipova konzervi... Zatim rezanje špeka, kobasice, kulena, luka, rajčice, paprike... Naravno i pripremanje prutića za ražnjiće. I kad se sve to prigotovi, nema većeg gušta poravniti na "majčicu zemljicu" poredati na novinsku dvolisnicu i sve to, umjesto vilice, nabadi vrhom nožića. I što bi rekli kod nas u Bosni, s merakom mezetiti.
|
|
||||
|
||||
a,imam i ja Victorinox
ali moj nema lupu pa sam je dodao...7 x uvecanje najvise je nosim zbog plsticne cackalice za zube i makazica....mrzim kad mi se zacepi nokat na njivi |
|
|||
|
|||
meni treba noz (ne igracka) da presijecem granu,raskrcim siblje,da se eventualno odbranim a cakija za rezanje hrane. Gerber je za moguce popravke a ne znam sta ce mi vadicep? sta ce mi vino na terenu? ako nosim bevandu pravim je kuci i pa ponesem ili eventualno par piva ali uglavnom na teren ne nosim alkohol,po ovoj vrucini nikako.
za korijenje koje ne moze asov ili pijuk presjeci ima mala preklopna testera i to je to. ako ima lovaca onda pokoju petardu treba baciti ,cisto da se javis da nebi ko poslao sacmu u tvom pravcu |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
HLADNO ORUŽJE IZ ZBIRKI GRADSKOG MUZEJA VRŠAC | banebeograd | Zanimljivosti | 6 | 03.03.2011 19:24 |
oruzje ili orudje? | baki022 | Zanimljivosti | 8 | 18.12.2006 19:53 |