|
|||
|
|||
strele koplja projektili
Vidim da skoro niko nista nije postavio pa evo imam ja jednu interesantnu sliku od mog prijatelja iz Hrvatske i predmeta odatle.
2 mislim da je plumbata iz trecek ili cetvrtog veka a 4 isto neki rimski projektil. Ako ima jos neko odredjeno misljenje molio bi ga da ga iznese ispod svakog predmeta je nacrtan njegov presek. 1,3,7 i 8 su jako interesntne obratite paznju. |
|
||||
|
||||
cezare jel ovo tvoje?
|
|||
|
|||
Eclipse4 pa Cezar ti je kazao da je njegova slika a ne predmeti sa slike. Vrhovi strelica, br. 1 je vrh strelice za samostrijel ( srednji vijek ) a br. 9 je vrh lovačke strelice za lov na ptice ( od antike do u visoki srednji vijek ).
|
|
|||
|
|||
1 je po meni mnogo masivno za vrh strelice za samostrel ima vise od 100 grama a 9 je odlomak tupi deo od nekog koplja.
A za 9 sam skoro ubedjen da je plumbata samo fali olovni deo koji je od siline udarca verovatno bio slomljen postavio sam slike od plumbate. Postavio sam i trecu sliku koja me potseca na 8 (odlomak) ali ispod te slike je pisalo mislim na nemackom tako da ne znam sta znaci ako neko razume ovaj tekst molio bi ga da mi ga prevede: Abbildung: Lanzenspitze, 1. - 3. Jhd. ? Eisen, Länge 22,7 cm Fundort: Balkan Vgl. : Haltern, Vindonissa |
|
|||
|
|||
Evo treca slika i tekst:
Abbildung: Lanzenspitze, 1. - 3. Jhd. ? Eisen, Länge 22,7 cm Fundort: Balkan Vgl. : Haltern, Vindonissa koji ne znam sta znaci? |
|
||||
|
||||
[QUOTE=gasser;36697]Eclipse4 pa Cezar ti je kazao da je njegova slika a ne predmeti sa slike.
da ja ne bih ponovo napisao isto procitajte sami..... http://www.vumidet.net/forum/showthread.php?t=4016
|
|||
|
|||
predmeti su moji dobio sam ih na poklon od druga i slika je moja ja sam slikao.
eclipse ne mogu da udjem na taj link sto si postavio napise mi: Cezar Veliki, Nemate pravo da uđete na ovu stranu. Mogući su sledeći razlozi: 1. Pokušavate da promijenite prilog drugoga korisnika ili da uđete u administrativne funkcije.Provjerite u pravilima foruma da li možete uraditi tako nešto. 2. Ako ste pokušali napisati prilog, može biti da je vaš korisnički račun deaktiviran ili još nije aktiviran. |
|
||||
|
||||
prijatelju cezare tvoja tema pocinje ovako a ja cu da stavim pod navodnicima vazne delove:
Vidim da skoro niko nista nije postavio pa evo "imam ja jednu interesantnu sliku od mog prijatelja iz Hrvatske i predmeta odatle". nadam se da nisi sam svoj prijatelj iz hrvatske nije bitno zaboravi na link.....sve nalaze koji nisu vasu,kao i ostale linkove stavite u "zanimljivosti"....n a forumu,antika,srednj i vek itd,postavljajte samo licno vase nalaze. a izmedju ovog:"imam ja jednu interesantnu sliku od mog prijatelja iz Hrvatske i predmeta odatle" i ovoga: "predmeti su moji dobio sam ih na poklon od druga i slika je moja ja sam slikao" je ogromna razlika nista strasno al eto....da se ima u vidu oko nalaza..
|
|||
|
|||
Cezare Eclipse4 je u pravu. Daj odluči što ćeš navesti o tim nalazima, nemoj sam sebi uskakati u usta.
|
|
|||
|
|||
Strelica pod brojem 3 bi trebala da je Madjarska 12-15 vek
|
|
|