|
Nakit Sav nakit, za koji smatrate da pripada periodu od ca. 1500 godine do danas |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
April plaza
April je bio uspesniji od marta jer sam fakticki trazio samo u drugoj polovini meseca, nasao sam isti broj zlatnih komada ali vise tezinski, svi nalazi su 14K i sve je nadjeno sa Deusom. Uspeo sam i da prebacim licni rekord u broju zlata pronadjenih za jedan dan . Do sad mi je maxiumum bio jedan prsten po izlasku a onda sam uspeo da nadjem cak 5 kom u jednom danu, to ce sad stvarno biti tesko prebaciti. Ceo donji red je sa jednog izlaska. U maju je mrsavo samo jedan prstencic i ne ocekujem da bude bolje do jeseni jer su plaze pretrazene.
|
|
||||
|
||||
Sta reci....cestitam na super nalazima...cesto razmiljam da odem na plazu ali mi se nekako neda.
|
|||
|
|||
Hvala,
pa na moru leti samo nocu kad ode raja, a na rekama moze isto na kupalistima kad vodostaj opadne. Moja prababa je svojevremeno na Dunavu izgubila burmu dok se kupala, kad je Dunav opao dosla na isto mesto i nasla je na nekoj grani |
|
||||
|
||||
A gde ti druze trazis na kojoj plazi? Kako je sa organima reda jel oni nece apsiti na plazama?
|
|||
|
|||
U CG nece za ostale nisam siguran, trazim po svim plazama ides redom na nekim ima vise na nekim manje i svaka plaza ima svoju mikrolokaciju koja je najaca, najvaznija stvar kod plaze je to sto se stalno menja pod uticajem plime/oseke,talasa vetra tako da se moze reci da se plaza ore dvaput dnevno
|
|
||||
|
||||
Cestitke za nalaze.Janko imas li problem sa aluminijumskim kuglicama,konzervama itd...Ja radim iskljucivo kovanice na plazama jer je kratko vreme za rad,ujutro od 3-3:30 do 5-5:30 h,Do 3 h traje nocni zivot a od 5 h krecu setnje pored plaze,obicno mame setaju decicu pa bude zaniml;jivo,deca radoznala pa budu i mamice,ovo je najlepsi vremenski deo traganja.Ima i cudnih likova koji samo nemo stoje i posmatraju,oni radoznali pridju i postavljaju razna pitanja ali prvo im je: ,,Sta radis,trazis zlato",hahaha.
|
|
||||
|
||||
Nece niko da pravi probleme ako te neko ne prijavi.Ako te prijavi tada nastaje problem,pod uslovom da te nahvataju.Moze se ostati bez detektora i ako niste prijavili na granici unosenje istog za koji se placa taksa oko 4000 dinara platicete mandatnu kaznu koja nimalo nije mala oko 400 eura.
|
|
|||
|
|||
Dzoni, to se zovee: "ebo ćar vajdu".
|
|
|||
|
|||
Od aluminijumskog smeca ne moze da se pobegne , mada ono je uglavnom locirano u zonama gde nisu kovanice i nakit,pricam o mokrom delu plaze.
Kuglice aluminijumske i nekako mogu da razlikujem jer imaju bas visok ton ali pravi problem su otvaraci za limenke jer im je zvuk identican zvuku prstenja i moraju da se kopaju. Sinoc sam se igrao sa malom deus sondom i kupi jos vise tog djubra tako da je jesno od resenja i veca sonda. Radoznalaca je uvek bilo i bice , tokom sezone i danju i previse da bi se normalno radilo. |
|
||||
|
||||
Velika je to muka,zato ja izbacim sve i samo kovanice,bude tu u proseku za 2 h rada oko 20 eura,taman za sladoled,pivo i rostilj svako vece.Najbolji detektor ikada napravljen za plaze je Troy Shadow X5,na njemu postoji preklopnik koji ukljucite i izbaci aluminijum a vidi zlato i srebro,za suvi deo plaze,moze i mokri ali samo do kucista elektronike.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Mart plaza | Janko Veselinovic | Nakit | 1 | 11.05.2015 23:42 |