|
||||
|
||||
Denar
Juče pronađoh rijetki denar Matije drugog, šteta što je ovako izgoren.
|
|
||||
|
||||
Njega si ponio kuci a odmah pored njega se nalazi puna ostava ...ali tu DFX nista ne moze....haha, salim se
|
||||
|
||||
Da pronađem ostavu u ovom stanju puklo bi mi srce.
Inače ovaj limić od 0,3 grama supersonda je na dvadesetak centimetara prepoznala kao dobru metu, jasno s isključenim diskriminatorom i nabrijanim detektorom. |
|
|||
|
|||
sve pohvale za DFX ali i njegovog vozača
|
|
||||
|
||||
Ja mislim ipak da je dfx nanjusio ostavu koja se nalazi nekih 20cm na desno a ti si iskopao samo ovaj jedan komad i garantujem da nisi provjerio da li se tu jos nesto nalazi . Velika sonda ima obicaj da malo "zabacuje" u stranu ako se radi o dubljim predmetima. Nije valjda da ne znas da su svi oni koji su zakopavali silna blaga, ono glavno zakopavali uvijek dublje a na manjoj dubini su ostavljali po koji komad kako bi zavarali trag potencijalnom pronalazacu. Kada se vratis na to mjesto, pronacices sigurno jednu povecu rupcagu i na njenom dnu otisak nekog kazana
|
||||
|
||||
Ništa od toga, provjereno.
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Vumi je jedini na ovu moju zaebanciju uzvratio.
Radi se o najobičnijem denaru koji u odličnoj kvaliteti malo vrijedi. Žao mi je što si nitko od vas nije dao truda da provjeri ovo čudo, dr. Nummus je očito skužio ovu moju zaebanciju i od srca se nasmijao. |
|
||||
|
||||
enigma ja mislim da se radi o najobicnijem denaru koji slabo vredi i da uopste nije redak.....
|
||||
|
||||
Bravo jedini, ovaj moj denar na tržištu je bezvrijedan, jedino je meni dragocjen jer je dio velikog mozaika koji nastojim posložit, a kada ga posložim, idem dalje.
|
|
|