|
||||
|
||||
Rimski posrebreni novac
Da li neko moze nesto napisati o tehnici kojojm su rimljani vrsili posrebrenje njihovog novca i do koga perioda je to trajalo? Koliko se ja sjecam, vidjao sam posrebrene novcice i od Konstantina velikoga (folise ili sta su vec bili).
|
||||
|
||||
Citat:
UPOZORENJE ! ! ! ! ! Ovaj postupak je opasan po život i danas je strogo zabranjen ! ! Tisućlječima su crkavali od trovanja živom, a da toga nisu bili svjesni. |
|
||||
|
||||
ovom tehnikom se moze vrsiti i pozlacivanje,jer se zlato otapa u zivi i tako nastaje zlatni amalgam.Ova tehnika se i danas koristi za restauraciju posrebrenja i pozlate starih predmeta,ali se to radi pod digestorima i u malom omjeru(isparenja zive su jako otrovna)
|
|
||||
|
||||
Upravo tako.
|
|
||||
|
||||
Zahvaljujem se obadvojici
|
|||
|
|||
Citat:
hahahha Enigma ne samood toga da su umirali ...primjer koristenja olova ....koje je jeko otrovno ..takoder ...pozzz... |
|
||||
|
||||
Dokazano je da su vodovodi od olova neotrovni...kazu da se nakon nekog vremena na njihove zidove hvatao kamenac i tako voda nije dolazila u dodir sa olovom...sta je bilo sa onima koji su pili vodu, koja u sebi nije imala kamenca, to ne znam
|
|||
|
|||
Citat:
hahahha Vumi samo tko je dokazao odnosno ciji lobi hahahhahahaha...nebi h bio u njihovoj kozi mislim na te koji piu takvu vodu ...hahah .. |
|
||||
|
||||
Navodno je rimska vojska koristila olovne posude za konzumaciju hrane, te su imali zdravstvenih i puno većih problema. Nikada nisam vidio taj tip porcije, pa pretpostavljam da su se sustavno trovali pripremajući hranu u brončanim kotlovima čiji je sastavni dio kositar i olovo.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Istorijat novca Srbije,Crne Gore i Jugoslavije | rammstein | Novac | 8 | 04.03.2007 19:50 |
CD katalog za rimski novac | Hamburg HH | Antika | 20 | 28.09.2005 00:45 |