|
||||
|
||||
41 keltski novcic
U Engleskoj je na aukciji aukcijske kuce Morton & Eden ,koja je odrzana 16.juna 2008.god ,prodan 41 keltski zlatni novcic za sumu od 35000 funti.Ove novcice je pronasao jedan tragac sa detektorom metala na jednoj njivi,u gradu Westerham(Kent),toko m tri godine.Kolekcija se sastojala od tri zlatna statera i 38 cetvrtina statera.Najvecu svotu je dostigao jedan stater koji je prodan jednom dileru iz Njujorka za rekordnu sumu od 12075 funti.Novcici su kovani po uzoru na grcke i vjerovatno datiraju iz 43 godine kada Klaudije napada Englesku.
|
|
|||
|
|||
nisu nasi
Citat:
|
|
||||
|
||||
Krasni komadi, bilo bi lijepo nabasati na nešto slično.
|
|
||||
|
||||
ja sam dr. za srebro.....kako i mene ne okine neki zlatnik ....nije mi jasno
|
|
||||
|
||||
Ja sam pronašao nekoliko zlatnika u 40 godina traženja, većina mojih prijatelja i poznanika niti jedan, dok aukcijske kuće nude gomilu antiičkih zlatnika u prvoj kvaliteti, jako me zanima gdje se nalaze ti zlatorodni tereni.
|
|
||||
|
||||
u muzeju.....ili da ti je bio deda rimljanin....pa da je to ostavio s kolena na koleno
|
|
|||
|
|||
Opcija koja je bolja od dede Rimljana je deda kustos......
|
|
||||
|
||||
Kad se bude ovdje kod nas nabasalo na zlatne Kelte bit će ljepši od onih engleskih. Već su naši srebrni ljepši.
|
|
||||
|
||||
Bravo miligor,deda kustos je prava stvar.Nema greske.
|
||||
|
||||
Da, samo onda ako djed nema ljubavnicu, ili ako imaš sreću da si baš ti njegov ljubimac, tada stvarno nema greške.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Jos jedan novcic | Vumi | Novac | 2 | 09.09.2005 22:03 |
Da li je novcic u pitanju??? | Vumi | Novac | 8 | 09.09.2005 11:01 |