|
||||
|
||||
Knjiga sa mapama rimskih ostava
Da li je neko cuo za "knjigu", koja je napravljena od bronzanih korica sa srebrnim listovima, u kojoj se nalaze mape koje prikazuju 100 (!!!) mjesta u Srbiji na kojem se nalaze ostave iz rimskoga carstva?
|
|||
|
|||
Citat:
a njemu je to neko treci ispricao a tom trecem je....... |
|
||||
|
||||
Vumi za mnoge gluposti sam cuo ali za ovaku jos ne!
|
|
||||
|
||||
to sam i ja rekao ali sta da se radi jer da takva knjiga postoji onda mi i nebi trebale ostave, sama bi vrijedila kao sve te ostave
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
cao drugovi ... samo vas posmatram a ??? he he ... u prtavu je bane, za tu knjigu sam cuo jos mnogo ranije, znam da se nalazi u jednoj ostavi, barem tako pise u mom zapisu ....
zapravo to je knjiga sa Bakarnim koricama sa srebrnim listovima i u njoj se nalaze zapisi Pop Martinovog pisara koji je krisom zapisivao gde se nalaze njegove ostave i tako pre svoje smrti ostavio, ali kome je on za to rekao neznam ja a i neznam od koga je ta legenda procurela ali da je dobra dobra je ... i dosta dugacka mogu da vam je napisem ako zelite ... Pozdrav za sve a posebno BANETA !!!!! Promijenjeno od Miki (19.09.2006 u 23:52 sati) |
|
|||
|
|||
pozdrav @nitro i dobrodosao , napisi slobodno (ili cekas pismenu molbu za to ) i daj neki jaci dokaz o postojanju tako necega .
|
|
|||
|
|||
Hvala Miki !, jeli a gde ti je ono MOUS ??? ( salim se ... )
Gle ovo sto ja imam je prepisano iz nekog muzeja u bugarskoj jer sam ga ja tako dobio i kako Legenda kaze pop Martin Himovic je imao svog vidovnjaka koji se zvao Ljuba i koji je sve zapisivao nesto krisom a nesto i po naredbi. Ova knjiga je zapis uradjen krisom jer Ljubi pisanje zapisa o ostavama i magazama nisu dozvoljavali pop Martin, hajduk (vodja) Mirko Tasia i Ilija Uzunovic. E sad on je po odvajanju od njih u borbi sa turcima knjigu zakopao na mestu zvano Odorovce jer je u gubitku ljudi na bojistu pomislio da ce i on biti ubijen, ali nailaskom pojacanja hajduka i vodje Mirka Tasije stvar je privedena u Hajducku korist. Inace knjiga je teska 20 oka i kako se kaze u njoj ima zapisa od tri oblasti kojima je pop Martin Himovic kokao turke i ostalu gamad. E to je to. Imam jos par legendi o Martinovim odajama i riznicama koje je takodje zapisivao Ljuba ali nisam siguran da na forumu ima nesto o tome da se ne ponavljamo. Nisam stigao sve da procitam, dosta sam propustio jer san najnoviji ovde, pa mi kazite ako nesto ocete da vam napisem ... Pozzz ... |
|
|||
|
|||
Ok društvo
Imam i ja neke spiske od pop Martina, doduše nisu bakarne korice i nisu srebrni listovi ali su na običnom papiru iskopirane od neke male knjižice koja je mogla u džep da stane. Ja sam to iskopirao i uveličao tako da se sada može sasvim jasno da se pročita pa ako vas nešto tako bude interesovalo ovih narednih dana kada budem imao vremena poskeniracu to i postaviti ovde na forumu. Ali ako već imate nešto tako da se ne mučim. cao svima |
|
|||
|
|||
Pa skeniraj bre mix nije valjda toliko tesko ???
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Povijest Orasja | rammstein | Istorija gradova | 3 | 11.01.2006 19:46 |
Ostava rimskog srebrnog novca iz Donjeg Crniljeva | rammstein | Antika | 0 | 15.10.2005 21:59 |