|
||||
|
||||
Najskuplji novcic na svijetu
Aitna Tetradrahma, stara otprilike oko 2500 godina, izlozena je u Jerusalemskome muzeju. Osiguranja je procijenjuju na 3.000.000 dolara .Njena prijasnja vrijednost iznosila je 4 drahme. Ima promjer od 26 mm, srebrna je, i vazi za umjetnicko djelo, pa je tako i prozvana "Monalizom medju novcicima".
Na svijetu je poznat samo taj jedan primjerak a na njemu su prikazane mitoloske figure Silenos-a i Zevsa.
|
|||
|
|||
sorry
vumi sorry nije da te ispravljm samo da napisem tacan naziv novcica....mozda ce neko hteti da ga nadje na netu a nece znati kako se pise.
Aetna Tetradrachm ili Tetradrachm of Aetna. pozdrav |
|
||||
|
||||
Sve ispravke prihvacam
|
|||
|
|||
Zar nije tetradrahma iz Sirakuze najskuplji novcic?Mislim na onu sa cetveropregom.
|
|
|||
|
|||
Nasao sam obije strane tog novca.Kako se ubacuje slika?Nesto mi nije jasno.
|
|
|||
|
|||
pozdrav @pp2606 . pogledaj ovde - http://www.vumidet.net/forum/faq.php...chment_explain
|
|
|||
|
|||
Koliko sam shvatio,a bas sam na "Vi" sa informatikom,trebao bih postaviti prilog da bih mogao i sliku.Mogu li Vam je poslati e-mailom?Pozdrav.
|
|
||||
|
||||
prilog ne moras da postavis, jednostavno treba da kliknes na odgovor da upises min 10 slova (znakova ili cega vec) i da na kraju prikacis odredjenu sliku i to je to
|
|||
|
|||
Evo,probati cu.Morao sam sliku obraditi u "Paint-u",da bih je mogao uploadovati.Nadam se da sam barem nekome pomogao.Pozdrav.
|
|
|||
|
|||
Evo,sada kada sam shvatio kako sve ovo radi,sto kazete na ovaj "novcic"?
|
|
|