|
||||
|
||||
Arheolozi na zadatku
Evo ovdje mozete vidjeti sta rade arheolozi u blizini Konstantinove trijumfalne kapije...naravno obratite paznju cime se i kako radi
|
||||
|
||||
Primjecujete li ovaj mali bager....sa njime odgrcu pozamasan sloj zemljista prije nego pocnu da kopaju... ovako se radi svugdje u svijetu i ne gleda se uopste da li ce se nesto u tom sloju unistiti ili nece...naravno nasi detektori idu i u vece dubine nego sto ovaj bager moze da skine sa povrsine...
|
|||
|
|||
Neznam kako mislis da ,,nasi,, detektori idu ,,dublje,, ali da neko nebi shvatio pogresno - mislim da si udario ,,Kontru,, ! Naravno da bager Kopa , Cepa i Unistava duplje nego sto ce ikada neko od nas imati prilike da kopa !
|
|
||||
|
||||
Naravno da se radi o sali, nisam mogao da stavim smajli jer sam isao preko direktnoga odgovora
|
|||
|
|||
Citat:
Onaj mali bager koga ti pominjes na slici,nije bager nego je jedna vrsta kako bi se to na nasem reklo malog utovarivaca. Ovamo u Svici poznatiji pod nazivom "Bob Cat". Inace mocna sprava ali prilikom rada ne ide uopste duboko,nego onako samo povrsinski od 5-7cm skida sloj.Naravno veci sa tockovima ili gumenim gusenicama idu dublje,i kao sto je Miki rekao unistavaju sve pred sobom.....Ali ovaj mali je zakon. Promijenjeno od rammstein (08.10.2005 u 23:20 sati) |
|
||||
|
||||
Ok rammstein, meni su sve ovakve spravice bageri, cisto zbog toga sto su napravljeni za kopanje