|
|||
|
|||
Pretorijanac taj lokalitet je dobro poznat u našoj arheologiji. Inače ako obratiš pažnju na livi donji dio slike, zapaziti ćeš i ostatke obrambenog suhozida. jako zanimljiv i jako bogat teren kroz sva povijesna razdoblja.
|
|
||||
|
||||
Nisam znao Gasser.
Lepo izgleda na fotkici. Voleo bih da prošetam tuda. |
|
||||
|
||||
Ja sam imao priliku prošetati tim i okolnim mjestima i zamalo sam nastradao, što se desilo mom kolegi. Naizgled pusto, ali pod stalnim nadzorom.
|
|
||||
|
||||
Drž se šume i vukoebine i što dalje od ovakvih lokaliteta. Toliko toga je neistraženo i nepoznato da stvarno nema potrbe rondati po registriranim lokalitetima.
|
|
||||
|
||||
Drugari ne se zezajte sa lokalitetima koji su pod zastitom drzave ili su registrovani .Pogotovo sto su se mediji u zadnje vreme okomili na nas koji se bave ovim hobijem iz hobija i pisu sve i svasta.Narocito ako neko padne na nekom terenu,bio to lokalitet ili privatni posed,tada se dize velika prasina.Sigurno se takvi lokaliteti nadgledaju sve vise i drave ulazu vise novca i paznje da sto bolje zastite atraktivne lokacije.Sa jedne stane verovatno ce poostriti zakone ali sa druge ce morati i popustiti i hobi svrstati u legalne tokove kao u Engleskoj.
|
|
|