|
Novi vijek Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period, od ca.1500 godine do današnjeg dana |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Stari nadgrobni kamen !!??
Pozdrav, svima.
Mislim da sam naisao na pravi forum o onom sto meni treba. Pre neki dan kopajuci oko mog objekta (kuce), naisao sam na ovakvog nadgorbnog obelezja. Probao sam svuda ali niko ne zna da mi kaze sta pise na njemu. Pa bih molio ukoliko neko zna da mi pise, ili pak pomogne da se obratim nekome kompetetnom. Hvala. |
|
|||
|
|||
Pismo je arapsko, prema tome pripada osmanlijskom razdoblju. Neznam što piše, ne razumjem arapski, ali pretpostavljam da je riječ o nadgrobnom spomeniku.
|
|
|||
|
|||
Terminus u pravu si. U pitanju je nadgrobni spomenik - nišan, iz osmanlijskog razdoblja. Natpis je najvjerovatnije na turskom a ne na arapskom.
|
|
|||
|
|||
Paaaa
Dzeri72,mislim sta reci,KOPAJ DALJE
|
|
|||
|
|||
Ako se ne varam u donjem uglu upisana je hidzitska 1312 (mada nisam siguran uvelicaj samo donji deo pa postavi sliku) sto znazi 1894 god. posle hrista. Predpostavljam, ako je to spomenik, da je to godina kada je ta osoba izdahnula.
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
pozdrav dzeri,ako mozes da ponovo slikas spomenik ili da uvelicas sliku,posto imam prijatelja ovde koji to moze procitati i desifrovati.
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Možda će ovo pomoći? Uvećao sam gornju sliku, kalibrisao belu, pojačao kontrast i balans boja, "šarpovo"...
|
|
|||
|
|||
Kameleon je u pravu, nišan je iz 1894. god. To je potvrdio i moj dobar prijatelj, stručnjak za orijentalistiku.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Stari Grci | smerdovs | Zanimljivosti | 3 | 20.09.2006 01:56 |
Veliki kamen jajastog Oblika | Miki | Zanimljivosti | 5 | 11.02.2006 14:16 |