|
|||
|
|||
Mine!!!
Zanima me da liVLF detektori mogu da "vide" zaostale mine, obzirom da one u sebi "stariji modeli" imaju bakarni upaljac,ne bas malog promera?...Samo pitam nesto, ali sta ces, to je boljka svih mladih clanova
|
|
||||
|
||||
A zasto nebi mogli da ih pronadju? Pa i vojni detektori otkrivaju metal, nista drugo.
|
|||
|
|||
Znam da mogu na all metal, medjutim, sa ukljucenom diskriminacijom isto dobijas signal za minu kao za plemeniti metal, sto kasnije prilikom iskopavanja moze da bude lepo iznenadjenje u vidu vatrometa.
|
|
||||
|
||||
Pa ako si rekao da ta ista mina ima bakarni upaljac, sta onda ocekujes od detektora? Zato uvijek pazi kada kopas jer se nikada ne zna sta je u zemlji!!
|
|||
|
|||
Hvala Vumi, potvrdio si ono sto mislim...sve u svemu treba voditi racuna gde te zovu na gostovanje
|
|
||||
|
||||
sve se nepredvidjeno moze desiti ali ja zajsta jos nisam cuo da je neki tragac otiso u vazduh....ne daj boze nikada to da se desi....ali ajd kad smo vec potegli ovo,da li neko zna za primer da je neko nastradao na ovakav nacin?
|
|
|||
|
|||
Ja sam procitao negde da u Rusiji su dva coveka nastradali kada su iskopali neku bonbu ili minu iz drugog svetskog rata, ali mislim da su se oni samo time bavili.
|
|
||||
|
||||
Nastradali su u Austriji ali tek kada su dosli kuci. Donijeli su granatu sa sobom i pametna glava je uzela busilicu i vrtala upaljac...to je bilo sve, djevojku su skupljali komad po komad a on je prezivjeo, ali bolje i da nije (mozda je u medjuvremenu i umro, ne znam). Bio je cak i na sudu zbog toga. Mislim da vam je ova prica vec poznata ovdje u forumu.
|
||||
|
||||
ne,nista znaci van ovoga,pitanje je da li neko zna da je neki detektorista HOBI nastradao prilikom iskopavanja...
|
|
||||
|
||||
Ja sam na dobrom putu da budem prvi.
|
|
|