|
Testiranje detektora Ovdje možete pročitati rezultate testiranja raznih detektora i takođe unijeti vaše rezultate testiranja... |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Pitanje za Lakija
Nikako nemogu da ukapiram onu opciju - Threshold-
Sta se time diskriminise od -5 do +30??? |
|
|||
|
|||
Citat:
pozdrav! |
|
||||
|
||||
Ne vjerujem da se ta funkcija moze bolje objasniti nego sto to laki upravo uradi
|
||||
|
||||
Nisam bas najbolje razumeo,u svakom slucaju hvala...
Vezbanjem cu sigurno i to ukapirati!!! |
|
||||
|
||||
Da pokusam jednostavnije. Postoje detektori, koje kada ukljucis, ne daju nikakav konstantan ton, vec samo kada naidjes na neki predmet u zemlji a postoje detektori koji imaju konstantan ton u "zaledju", takozvani vodeci ton. Znaci taj ton se cuje konstantno pri ukljucenom detektoru (nesto slicno kada se senzibilnost detektora pojaca na maksimalno - vecinom se cuju neke smetnje, ovdje se cuje konstantan ton). Ovaj ton ti vremenom "udje u usi" i poslije osjetis svaku malu promjenu na njemu, tako da ti je lakse otkriti manje i predmete koji se nalaze dublje.
|
|||
|
|||
Citat:
pomocu njega pratis dali si dobro podesio ground,sensitivitet i sve ostale opcije sto se tice NORMALNOG rada detektora. 1-moras prvo ove osnovne parametre da podesis kako treba 2-treshold ti pomaze samo da prati dali je detektor i dalje stabilan sa tip parametrima,ako jeste mozes i njega da pojacas ili smanjujes po potrebi kako ti je laki predlozio. koliko god ti objasnjavali,moras sam na delu(ne u sobi)nego u teren i slusaj sve na sta reaguje detektor,pamti svaki zvuk,jer ne reaguje sam od sebe,kad priblizis sondu zemlji nesto se desava,negde svira skroz gore levo(VDI -95) i to moras eliminisati grundom ili sensitivitet,gain,ac itd |
|
||||
|
||||
Hvala drustvo mislim da sam ukapirao
|
|
|||
|
|||
i ja da dodam nesto
treshold je jako korisna stvar meni se kod nekih detektora koji ga nemaju desavalo da idem po njivi sa ugasenim detektorom |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
PITANJE ZA SVE! | sirmium | Kako? | 69 | 16.12.2007 19:23 |
pitanje | Nigrianvs | Zanimljivosti | 15 | 22.05.2007 11:12 |
jedno pitanje | zeljketa | Vrste i namjena | 2 | 06.06.2006 01:11 |
Pitanje.... | Vumi | Pitanja koja se tiču korišćenja foruma!!! | 9 | 14.04.2005 03:50 |