|
Nakit Sav nakit, za koji smatrate da pripada periodu od ca. 1500 godine do danas |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
prsten
Gde bi se mogao datirati ovaj prsten? Fotografiju sam dobio od druga.
|
|
||||
|
||||
ne ranije od 18 mozda i 19 vijeka
|
||||
|
||||
Slažem se sa Vumijem.
|
|
|||
|
|||
A ja se ne slažem ni sa Vumijem ni sa Stalkerom. Prsten pripada standardnoj Bugarskoj kasnoantičkoj produkciji. Naime, kako Bugari upravo kroz 20. i sada kroz 21.st. bivaju uključeni u "antičku" produkciju, ovaj prsten bih, sudeći po patini, datirao kroz drugu polovicu 20.-og st. ( Inače izrade oni i boljih komada ).
|
|
||||
|
||||
Oštro oko, a i iskustvo. Gasser zanima me osim što je falš, šta misliš o motivu konj, šesterokraka zvjezda itd?
Inače vidim sve više falševa, tj. istovrsnih figurica i kovanog novca koji dolazi kod nas preko Mađarske. |
|
|||
|
|||
Ovaj prsten je (sigurno original)pronadjen u Austriji, na jednom dosta poznatom mestu koje je bilo naseljeno od kamenog doba do danas. To mesto se zove Hjnburg na Dunavu, i nalazi se suprotno od Bratislave. Drug (inace austrijanac) mi je obecao fotografije prstena iz vise uglova.
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Kratki da li je nešto uistinu nađeno na nekom poznatom terenu, danas nažalost, možeš vjerovati samo sebi. Inače ovakav motiv, a i slične sam imao u rukama, isto su stigli kao nalaz dobrog prijatelja. Naravno nađeni na našim poznatim terenima ( Salona i slično ). Uz malo promatranja ( i pod mikroskopom ) na moju primjedbu kako nisam znao da je Bugarska sve do Hrvatske, rekao je kako ih je nabavio kao nalaz, ali od nekog drugog. Naravno, iako mi je ovaj prsten uistinu sumnjiv, to još ne znači da sam u pravu i da to tvrdim. Kao što te je Enigma zamolio postavi nove oštrije i čistije fotke iz više kuteva.
|
|
|||
|
|||
Nema problema ni ljutnje, tu smo da delimo misljenja i iskustva. Evo i fotki sa strana.
|
|
||||
|
||||
Slažem se sa Vumijem, 19. st.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Prsten | Miki | Nakit | 21 | 26.01.2006 00:14 |