|
||||
|
||||
Detektori i njihove cijene
Posto je Flowerni postavio pitanje o cijenama detektora i njihovih mogucnosti mogu reci sledece:
Ne znam u kojoj si mogucnosti i koliko mozes da izdvojis za detektor. Bitno je znati sta zelis sa njime traziti. Ako si zainteresovan vise za zeljezne predmete onda bi trebao izabrati detektor koji nema ugradjen "predfilter" ili kako da nazovem to, za zeljezo. Ako je cijena u pitanju (mogucnosti kupovine) onda je u svakome slucaju bolje uzeti polovan detektor jedne od poznatijih marki nego da se uzme novi detektor neke nepoznate firme i na kraju da taj isti zavrsi negdje "umotan" oko nekoga drveta u sumi , jer nije ispunio ocekivanja. Moje misljenje je da je recimo Minelabov Advantage jedan od boljih ako ne i medju najboljima, ne samo za "profi" nego i za pocetnike. Cijena novoga se krece oko 450 Evra a moze se nabaviti i polovan za dosta manje para. Postoje trzista na kojima se mogu nabaviti polovni detektori pa cak i novi koji su sluzili samo za reklamu i probanje a cijena im je spustena nekih 20% pa i vise. Dosta toga se moze naci preko interneta (google). Ako te nesto posebno zanima reci o cemu se radi pa cemo pokusati da pomognemo...
|
||||
|
||||
Htio bih jos nesto dodati na ovu temu. Nije toliko bitan detektor koliko je bitno znati njime upravljati. Mislim da svaki pocetnik (sam sam pocetnik- 2 godine) ocekuje da se u kratkom vremenu desi cudo ali se na zalost to ne desava. Svako ko je poceo ne samo sa hobijem nego ko je promijenio detektor, ima problema oko njegovog rukovanja. Svako na pocetku najvise nalazi obicno smece. Ovo vrijeme je bitno prebroditi da bi na kraju doslo do rezultata. Uvijek ce doci do rezultata, samo treba vremena i strpljenja. Mnogi su prelazili kilometre i kilometre da bi nasli nesto sto se moze nazvati "pronalazak". I sam sam prelazio dosta povrsina , nisam isao na poznata mjesta, gdje se sa sigurnoscu moze reci da bi se naslo dosta toga, jer je tamo obicno . Obicno sam isao na neka svoja mjesta, mjesta koja su mi se svidjela kada sam ih vidio prvi put i sl. Prepustite se intuiciji i mislim da rezultati nece izostati- kad tad
|
||||
|
||||
vumi
Citat:
|
|
|||
|
|||
Za IDzona.
Na samom ovom forumu pod nazivom"detektor šop"imaš ponude za kupovinu detektora pa malo pregledaj ako ima nešto za tebe.
|
|
||||
|
||||
I.Dzon
Citat:
Citat:
probali smo ga vise puta i nema nikakve razlike u odnosu na aparate pravljene za evropsko trziste, moj je utisak da mozes da pazaris te van evropske modele bez ikakve bojazni... Citat:
cene su mu iste kao na http://www.detektori.com/... postoji najmanje dva ili tri mesta u srbiji gde je mogu kupiti metal detektori, fabricki i sa garancijom.... nema razlike a ni zabrane koriscenja izmedju onih aparata koje koriste hobisti i vladine agencije, postoji samo razlika gde ko koristi iste... |
|
||||
|
||||
banebeograd
Citat:
|
|
|||
|
|||
I.Dzone znas li mozda koje detektore ovi na carini podrazumevaju pod
HOBI detektorima a koje pod Profesionalnim detektorima? |
|
||||
|
||||
kratki
poz rekao sam legalno .Pozovi carinu lukeBG. pa ce ti reci.
|
|
|||
|
|||
Moze li se to prebaciti podmornicom? Sto mora sve da vide!
|
|
|||
|
|||
I ne zove mi se bas odavde iz inostranstva!
Crni moze le stici podmornica Dunavom preko Velike Morave do tebe? |
|
|