|
Nakit Sav nakit, za koji smatrate da pripada periodu od ca. 1500 godine do danas |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Ukrasna kopca
Trebala bi mi pomoc oko indetifikacie ovog predmeta kao i oko datovanja. Dimenzije su mu 90mm duzina, 60mm sirina. Izradjen je od bronze tehnikom livenja. Na drugoj slici se mogu videti gde su bili spojevi kalupa. Kako sam ga dobio na poklon ne znam odakle potice. Ja ga nisam nasao.
|
|
||||
|
||||
Meni nesto iz stomaka govori da se radi o turskom periodu
|
||||
|
||||
meni ovo liči na neko malo novije vrijeme jer ima tih šara od turpijanja ili nečeg takvog ali i da je predmet ne korišten, previše savršeno izgleda za neko starije razdoblje od novog doba, a max. do srednjeg vijeka...... Možda je dobra izrada da je predmet star i dobar, jednostavno, ali, ne ide mi baš to u glavu
|
|
|||
|
|||
Na uglovima pravogaonog dela su nitne kao da je predmet bio pricvrscen za neki kozni remen. Ako to nekom mozda pomogne.Uglavnom patina je super, samo cemu je sluzilo?
|
|
||||
|
||||
Liči na segment kopče remena ili kopče s vrata, poklopca i slično, mislim da je iz novijeg vremena, možda s konca 19. st.
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
kopca | Nigrianvs | Nakit | 3 | 15.09.2007 12:30 |