|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Zaplena na granici
|
4 x *Hvala* korisniku 10000 za ovaj prilog: | ||
|
|||
|
|||
50 kila bronze rimska većinom? ima toga znači jos brdo u srbiji
|
|
||||
|
||||
Mislim da su sve to falsine spremne da usrece nekog levata.Ne mogu da zamislim da bi neko slao toliko orginala tako neseigurnim putem.
|
|
||||
|
||||
Slike su male rezolucije i teško je dati procjenu, no čini mi se da su pojedine figure, aplike i falere falš. Olovne plakete imaju puno sličnosti što baš i nije uobičajeno. Ako plasiraju slike u većoj rezoluciji sve će biti puno jasnije.
|
|
||||
|
||||
Sve fals... sto posto sigurno...
|
|
||||
|
||||
Nije fals nego originalni suveniri.
|
|||
|
|||
bili su po fb ti suveniri,kolega se fino pohvalio pa sam sebe povalio.
|
|
||||
|
||||
Ali da na jednoj slici budu tri identična predmeta... mislim da je stvarno nemoguće, tj. moguće je ako se radi o suvenirima.. moglo je da ih bude i sto.
Ovo me podseća na onu dečiju igricu, pronađi iste predmete.
|
||||
|
||||
... i da nisu suveniri... na jednom našem sajtu... sam viđao sitnu bronzu na gomilama da se prodaje, i koliko mi se čini niko ne pravi famu oko toga... ali ako se krene preko odjednom... ali u "medijima" dobor zvuči... "ZAPLENA",... "RIZNICA ANTIKVITETA",... "SRPSKO BLAGO"
Evo upravo proverio... lot fibula 30e (...ako sam dobro pobrojao 19kom)
|
||||
|
||||
Najverovatnije ima svega: i originalnih predmeta i falševa. Možemo samo nagađati, recimo da su naslednici nekog pokojnog kolekcionara, namamljeni cenama u inostranstvu, pokušali traljavo laički preneti i prodati ovu gomilu. "Državni" krijumčari, da ne kažem profesionalci, ipak imaju suptilnije metode
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
zaplena na horgosu | 10000 | Antika | 6 | 18.02.2017 11:35 |