|
|||
|
|||
O nama
Pre nekoliko dana sam cuo na vestima da je zena arheolog iz Srbije iznela tezu na skupu arheologa koji se odrzavao u Engleskoj da je metal dosao sa Balkana u zapadnu Evropu a ne sa bliskog istoka. I dobila je od Britanske vlade 45.000e da nastavi istrazivanje. Dok nasa drzava nije bila zaineresovana o daljim istrazivanjima na tu temu. Jos da dodam da mi je prijatelj rekao da je muzej u Somboru za ovu godinu dobio 20.000 dinara za placanje ljudima koji donesu predmete, novac ili druge istorijske nalaze. JADNO........
|
|
||||
|
||||
Profesor Durman je čovjek s mudima do neba, pa i malo više i dalje od toga, u jednom od svojih starih znanstvenih radova tvrdi da je prva prava bezopasna bronca izlivena u Vučedolu pokraj Vukovara i da je vremenom tehnologija prenešena na istok. Moje skromno znanje i iskustvo mi govori da je upravo tako. Ova koka očito citira velikog genijalca i ratnika.
|
|
|||
|
|||
e **** ga sad poredite bogati zapad s siromasnim istokom...
|
|
||||
|
||||
Bogatstvo je relativnan pojam, nije bogat onaj koji puno ima, već je bogat onaj koji puno daje u bilo kojem pogledu.
|
|
||||
|
||||
kako kazu cigani......nije prvi onaj ko je prvi,nego je prvi onaj ko je drugi....pa se trkaj sa njima....
|
|
|||
|
|||
enigma brate pare su opet pare
ko sto se vidi u ovom primjeru |
|
||||
|
||||
Zavisi kako tko gleda na te stvari, jasno da je novac neophodan ali treba imati mjeru, zlo je kada gomilanje istog postane navika a čovijek postane rob istomu.
|
|
|||
|
|||
slazem se s obe konstantacije
|
|
|||
|
|||
Šta je ovde primenjene filozofije
Da se i ja priključim citiranjem Maksima Gorkog (ili je to bio Dostojevski ) "Novac je kao stajnjak: Ako ga ravnomerno rasporediš po polju biće koristan, pomoće zemlji da rađa plodove. Ako ga gomilaš na jednom mestu - smrdeće." |
|
||||
|
||||
Ja zaradjujem,zena "rasporedjuje":m otz:
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Gvozdene alke na vrhovima planina | Marisav | Priče...legende...itd | 20 | 04.02.2008 11:18 |