|
|||
|
|||
google earth
malopre skinuh doticni program, neko ga je ovde spomenuo, zanimljivo,
kada bi samo jos moglo biti malo preciznije, ali i ovako se vide tragovi starih puteva u njivama program i nije tezak - 11.2 mb Inace mesto se zove Bac (c kao cackalica) gde stanujem trenutno |
|
|||
|
|||
bravo - uspeo si ....proveravaj redovno dali imaju Update zato sto ce navodno najkasnije za nekoliko godina cela Evropa biti u onom dobrom kvalitetu slike , ja se vec sada radujem i strpljivo ocekujem 2012 kada cu moci i moj kraj da gledam onako sa visine
|
|
|||
|
|||
Citat:
Prema tome moj vam je savet,da sto pre ono sto vas interesuje skinete sa neta........... Vlasti Indije, Holandije, Južne Koreje i Tajlanda izrazili su zabrinutost zbog dostupnosti satelitskih fotografija vojne i državne infrastrukture na webu Google Earth, jednom u nizu Googleovih servisa. Internet gigant koji je započeo svoj vrtoglavi uspon pomoću Internet pretraživača Google.com još jednom se našao na naslovnim stranicama medija. Servis Google Earth započeo je sa radom u junu 2005., a radoznali surferi odmah su uočili da, zavisno o delu Zemlje, Google Earth bilo kome s pristupom Internetu može na satelitskim fotografijama prikazati celi niz vojnih postrojenja širom sveta. Neke od tih slika nisu visoke rezolucije, ali neke u detalje prikazuju ono što je u većini zemalja označeno kao vojna tajna. Ovih dana vlasti Indije, Holandije, Južne Koreje i Tajlanda izrazile zabrinutost zbog opšte dostupnosti detaljnih satelitskih snimaka vojnih postrojenja u svojim zemljama, kakvu pruža Google Maps. Teroristi bi, smatraju u tim zemljama, mogli iskoristiti te fotografije za planiranje napada. Indijski predsednik A.P.J. Abdul Kalam je na sastanku najviših policijskih zvaničnika održanom u južnoindijskom gradu Hiderabadu izneo pomalo neobičnu tvrdnju. Naime, Kalam je implicirao da je Google posebno odabrao "pojedine zemlje u razvoju, koje su ionako pod pretnjom terorističkih napada, i na webu objavio visoko kvalitetne satelitske snimke tih zemalja". Kako javlja CNN, slične izraze zabrinutosti iznele su vlade Južne Koreje, Tajlanda, kao i zakonodavci iz Holnadije. Deo južnokorejskih novina objavio je kako Google Earth pruža satelitske fotografije predsedničke Plave kuće, vojnie instalacije širom zemlje, koja je formalno još uvek u ratu sa Severnom Korejom. Glavni severnokorejski nuklearni pogon, smešten u blizini Yongbyona, takođe se može videti na Google Earth-u. Isti servis pruža satelitske fotografije zgrade indijskog parlamenta, predsedničke rezidencije, okolnih zgrada vlade, kao i nekih vojnih instalacija. Indijski predsednik, inače naučnik koji je ranije vodio indijski nuklearni program, pozvao je na donošenje zakonskih mera koje bi sprečile prikazivanje i distribuciju takvih materijala. Debi Frost, PR Mountain View-a (kalifornijske podružnice Googlea), izjavila je je da Google Earth koristi informacije iz javnih izvora, i da su prikazane fotografije stare nekoliko godina. "Google vrlo ozbiljno shvata pritužbe nekih vlada na servise Google Earth i Google Maps. Google je spreman na razgovor s indijskim vlastima o bilo čemu što bi ih moglo brinuti." - rekla je Frost. Promijenjeno od rammstein (20.10.2005 u 00:47 sati) |
|
|||
|
|||
Rami ja neverujem nista sto pise u novinama ( ponekad je samo datum tacan ) , uostalom od kada to USA slusaju sta kaze Severna Koreja ? Verovatnije je da ce te slike ipak ostati stime sto ce objekti koji bi eventualno mogli biti meta teroristickih napada biti ,,zamuceni,,ili ,,zatamnjeni,,! Njih interesuje samo $$$ , a Google polako postaje jedna od najmocnijih Internet Companija sa prijavom u USA . Ne samo Google Earth , u zadnjih godinu dana su Izbacili nekoliko fantasticnih programa kao sto je ,,Pikasa2,,- Veoma mocan program za obradu Fotografija ili ,,gmail,, - email server sa neverovatnih 2,6 gigabajta memorije koje nude svojim korisnicima a garantuju da je nemoguce dobititi virus ili spam na njemu tako da su vec u startu dobili bitku protiv Yahoo i Msn ! Vumi mogu li u sledecem Postu staviti Link za skidanje ,,Pikasa2,, mozda bi bio koristan na forumu zato sto je veoma jednostavan za rukovanje a slike (nejasne) se ovde redovno kace ? Na gmail nazalost nemoze tako jednostavno da se napravi registracija zato sto je trenutno rezervisan samo za uzi krug korisnika i potrebno je prvo da vas neko od njih ,,pozove,, da se prijavite i registrujete .
|
|
||||
|
||||
Postavi link slobodno, ne vidim razloga sto bi me morao pitati za dozvolu
|
|||
|
|||
Evo link za Picaso2 http://picasa.google.com/index.html , ps ako nekome treba poziv za gmail , imam jos 3 komada koja mogu da posaljem.
|
|
|||
|
|||
Citat:
E sada sto se tice Gogle Earth.Iskreno mogu da kazem da mi se program ne svidja.Ne svidja mi se iz jednog jedinog razloga.Surferi i posetioci previse zalaze u neke stvari u koje nebi trebali zalaziti.......Sto se tice objekata koji bi mogli biti eventualna meta napada,nije problem u vojnim objektima kao meta napada terorista.Naprotiv vojni objeti su na neki nacin i nevazni i nebitni za teroriste.Problem je u spijunazi.To ti dodje kao ono kad bacis pogled preko kucne ograde da vidis sta ima kod komsije. Ali najveci problem lezi bas u civilnim objektima.U tome i jeste stos i problem.......... Gogle Earth Plus je program kao sto i sam znas koji se mora platiti mislim 400 dolara godisnje,a bas taj program daje uveliko bolje i kvalitetnije slike i sve ostalo sto kod normalnog programa nema....... Bilo kako bilo videcemo,sta ce biti.......... Sto se tic e pikase mogu ti reci da je program dobar,ja sam ga instalirao pre mesec dana ima puno opcija i funkcija a sem toga i besplatan je.................. . |
|
||||
|
||||
Rammstein, sto se tice programa koji se godisnje placa nisi u pravu da daje bolje slike. Slike su iste samo sto u Pro verziji mozes da koristis vise funkcija kao sto je GPS i sl. Sto se tice koriscenja ovoga programa za teroristicke napade ne vidim sta bi ovi snimci pomogli takvim ljudima. Ako hoce nesto da vide ne treba im nikakav program, dodju pjesice i vide sta ih zanima. Ako neko misli da se koordinate koje se prikazuju u ovom programu mogu iskoristiti za tacno navodjenje nekakvih projektila na odredjeni cilj, onda se i tu dosta vara jer koordinate nisu tacne
|
|||
|
|||
kada je
tj od kada radi ovaj program
kada su ga izdali |
|
|||
|
|||
Citat:
E sada ako bi i nesto neko hteo da vidi u cilju neke akcije,zasto da se covek maltretira i da putuje bez veze,i da gubi zivce u guzvama i kolonama,kad to moze i pomocu Gogle Earth da uradi. Kriza je druze svugde u svetu,valja se i malo sparati ....... U stvari nije ni vazno....... Vreme ce pokazati sta ce biti sa njim...........tj sa Gogle Earth... |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Earth Resistivity | dropsyblood | Vrste i namjena | 7 | 02.06.2005 08:59 |