|
|||
|
|||
Kreutzer i Dinar
prije nekoliko dana sam obicao srednjevjekovnu rusevinu i jako se razocarao. nista osim hrpe zeljeza,klinova i komadica keramike nisam nasao tamo.
u podnozju kod prve strazare nadjoh ovaj Kreutzer (1/2) iz 1816 i 2 dinara. ne bih ova 2 dinara ni uzeo da nisma vidio godinu. Nikad nisam vidio kovanice iz 1945. pa sam odlucio da postavim i njega. nemam ni jedan ovakav. tezak je i podebeo. najstariji koji imam je alu kovanica iz 1953. ova dva dinara su najstarija iz bivse Yu . nije nesto ali ovih dana se nista ne nalazi,zima je i blato,forum uspavan tako da nije ni ovo lose. |
|
||||
|
||||
Bravo za izlazak,... makao si se, a dok si negde sa detektorom, možeš i da nađeš...
Kada je u ptanju bivša YU meni su najstariji 25 para iz 1920... i slično su "zarđali" kao i ovi tvoji
|
|||
|
|||
imam i ja tih iz Knezevine Srbije,Drzave SHS,Kraljevine Jugoslavije ali ovaj je iz komunisticke Jugoslavije,odmah poslije rata...2 dinara FNRJ 1945
|
|
|||
|
|||
evo ovaj sam bio zaboravio postaviti. OVO se desi kad das budali bakrenjak sa lijepom zelenom patinom o on ga "ocisti".
sa terena smo otisli svako svojoj kuci a nakon dva dana mi je kolega vratio kovanicu ovako ociscenu sa osmijehom na licu i recenicom "Vidi ga kako se sad sjaj " . |
|
||||
|
||||
Pa sjaji se u cemu je problem?
|
|||
|
|||
ma zao mi one zelene boje,moglo se to samo oprati ocetkati. on ga je malo vise ocistio.
|
|
||||
|
||||
Čestitke na nalazima u svakom slučaju!
Nađoh u katalogu informacije, pa ako i tebe zanima šta... |
|
|||
|
|||
hvala na informacijama. dobro bi mi dosao jedan takav katalog jer u zimske dane se vise nalazi novovjekovnih kovanica nego rimskih .
cekamo toplije dane da napadnemo rim na oranicama. |
|
|||
|
|||
Posjedujem i ja te dinare iz 1945. godine, ali nikako da odgonetnem koji je metal korišten za izradu. Takav materijal nisam primijetio na kovanicama koje su izrađivanje prije a ni poslije 1945.godine.
|
|
||||
|
||||
Radi se o cinku!
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
M.Theresia.D.G.R.I HU BO RAA ein kreutzer | baki022 | Novac | 5 | 04.10.2006 22:32 |