|
|||
|
|||
figurica
moj kolega s posla pricao mi danas da je kopao septicku jamu i na kojih metar i nesto iskopao glinenu barbiku bez ruku , nogu i glave . Naravno istu je bacio. Kopao je na vikendici koja se nalazi kraj naselja Scitajevo , poznato nalaziste iz rimskog doba .
|
|
||||
|
||||
Mam lopatu u ruke, trkače cipele na noge i praši za Andautoniju da kolegi iskopaš obrambeni jarak oko vikendice.
|
|
||||
|
||||
e tu je lepo kopati,a kolegu pozdravi i kazi da je postupio kao bahati neznalica
|
|||
|
|||
obecao mu da necu nikome reci ( napisati ?) . Spremam se da mu malo pomogmem na gruntu ocistiti metalno "smece"
|
|
||||
|
||||
srecno u ciscenju sa pametnjakovicem.
|
||||
|
||||
Pa valjda zna gdje je bacio tu figuricu?
|
|||
|
|||
nagadja gdje ju je bacio i ( ili) zatravio .Jos se nismo pokrenuli - nedaju radne obaveze Prije cu izgleda ja u Laktase na kavu i po novu "makinu" nego na tu vikendicu .
|
|
||||
|
||||
Barbiku treba hitno spasiti, ukoliko je na suncu mogla bi izgorjeti. U krajnjem slučaju dobacite joj kremu za sunčanje.: 36_1_31[1
|
|
||||
|
||||
|
|
||||
|
||||
Dadoh si malo slobode da posolim Stalkerovu misao, nadam se da mi autor neće zamjeriti.
|
|
|