|
||||
|
||||
Ludjaci nisu jos izumrli
Zar je ovo moguce? Pored toga navedeno je jos i mjesto gdje je pronadjeno - vojni logor u Karnuntumu (u blizini Beca). Za one koji ne znaju njemacki, prodavac tvrdi da se radi o rimskom nozu za brijanje
http://cgi.ebay.at/Roemische-Rasierk...QQcmdZViewItem
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
meni lici na dio potkovice,ili on ceka da ce neki konj da mu je otkupi
|
|
||||
|
||||
ovo sam cesto pronalazio u austriji i naziva se cipela od vola (bukvalno prevedeno). Inace koliko vidim, ili se radi o pola potkovice za konja ili jednoj, skoro, cijeloj potkovici za volovski papak
|
||||
|
||||
i mi bi ga nazvali "cipela za vola" mada neki volovi a i po neki konj to nazivaju i rimskim brijacem hahhah
|
|
||||
|
||||
Onaj se Rođo napio tinte pa lupeta, slažem se, konjusina prodaje volovski špic pleh.
|
|
||||
|
||||
Sto ste takvi to je specijalni NANO noz za brijanje laserski ostren.
|
|
||||
|
||||
A ko to kaze da se rimljani nisu mogli brijati konjskom ili volivskom potkovicom? Moze biti da je to neka starorimska tehnika koja se izgubila kroz vrijeme.Jedino mi nije jasno jesu li izuvali volove ili su se brijali dok je potkovica bila jos na papku...pa nako u hodu da ne zastaju.
|
|
|||
|
|||
Očito je oslepeo od zavidi kad je video ručicu rimskog brijača "Found in the Balkans" na sajtu iste firme
|
|
||||
|
||||
Citat:
Prilažem sliku britvice. |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Avarski pojas | rammstein | Antika | 36 | 23.11.2023 09:56 |