|
Novi vijek Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period, od ca.1500 godine do današnjeg dana |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
ravno tona
U Australiji je predstavljen najveci zlatnik na svijetu."Novcic"ima precnik od 80 cm i debeo je 12 cm.Za njegovu izradu je utrosena tona zlata cistoce 99,9 %.Zlatnik je "otkovan"u cast posjete kraljice Elizabete Australiji.Na njegovom aversu je prikazan kraljicin lik,a na reversu je kengur.
"Novcic" je oficijelno platezno sredstvo u vrijednosti od milion australijskih dolara(700000 eura) ,dok je prava vrijednost tone zlata na svjetskom trzistu oko 37 miliona eura. p.s.moj bi ga GM sigurno detektovao na dubini od oko 6 km. |
|
|||
|
|||
od kengurovog mesa moze da se poludi !!!
|
|
||||
|
||||
ima se moze se
australija je inace poznata po detekto-turistima koji traze zlato po nedodjama njihovim, kazu da ga ima poprilicno
[SIGPIC][/SIGPIC] * [I]Zabluda je videti ono što ne postoji, ali i ne videti ono što postoji.[/I] * [I]Kad imaš sve, ne vidiš ništa. Progledaš tek kad nemaš ništa.[/I] [I]* Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo.[/I] |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
||||
|
||||
Ima ga i po nasim nedodjijama samo sto to nije u tolikoj meri zastupljeno.Takva vrsta ,,hobija" ce tek zaziveti na nasim protorima u vecoj meri.
|
|
|||
|
|||
Sta covek radi kad ima sve,a nema sta da radi? Pravi kengur zlatnike od milion evra,jbg...
|
|
|||
|
|||
1.000.000 grama zlata 999 finoce , isto toliko mogucnosti !!! mnogo bre ljudi , proradi mi masta ...
|
|
|||
|
|||
kakvu bih sebi tek kolekciju MD nabavio sa tom lovom ,poredao ih u sosku,pazio i mazio...
mozda bih kupio i nekoliko livada sa dobrim lokacijama da imam gdje na miru kopati. snovi su cudo |
|
|||
|
|||
Lijep novcic nema sta. Bas me zanima dali kod ovih livaca vrijedi ona narodna "ko med cjedi prste lize". Koliko vidim tu je bilo malo i viska kojeg je trbalo oturpijati.
|
|
|||
|
|||
Haha Da,bas lep "novcic"
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Pronadjeno 5 tona novcica | Vumi | Zanimljivosti | 0 | 12.06.2004 23:54 |