|
Nakit Sav nakit, za koji smatrate da pripada periodu od ca. 1500 godine do danas |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Pomoc
Imam jednu molbu i neznam kome da se obratim za pomoc imam narukvicu kojoj nemogu da utvrdim poreklo i iz kojeg je perioda?
Unapred hvala! Pozdrav |
|
||||
|
||||
Ili se meni cini ili su te sare radjene rezbarenjem...gravir anjem a motivi su izmisljeni...sacekaj mo strucnjake
|
||||
|
||||
Narukvica je iz 20-og veka nove ere,a mozda i iz 21-og.
|
|
|||
|
|||
Narukvica je nadjena 1950-te u zemlji tako da nije iz 21 veka, nije gravirana u to sam sigurna.
|
|
||||
|
||||
Pa i 1950-a je cini mi se u 20-om vijeku bila
|
|||
|
|||
Neznam ali nedelujemi da je iz 20, jer su sare jako neobicne za taj vek.
Mozda gresim ali ni u Beogradu arhelozi nisu mogli da ustanove iz kojeg je perioda. Zato sam molila za pomoc ako bare neko nesto moze da mi kaze vise. Hvala u svako slucaju Vumi na trudu. |
|
||||
|
||||
Iskren da budem, svi ti motivi su nekako konfuzni, nema nikakvog reda i mislim da ama bas nista ne znace...mozda se i varam, ne znam, pored toga "lim" od koga je napravljena izgleda kao masinski pravljen..debljina je koliko sam mogao da primjetim potpuno ista na svim mjestima...
|
||||
|
||||
Sesilija, rukavica nije vrena pažnje.
Skorašnja tvorevina, kao što kolege kažu. A okolnosti pod kojim je nađena, čista slučajnost. |
|
||||
|
||||
Mislim da je ta narukvica rađena nagrizanjem kiselinom.
|
|
|||
|
|||
I nije čudo što ti arheolozi nisu mogli pomoći. Trebaš pitati etnolologe
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
pomoc | bojanrist | Vrste i namjena | 3 | 05.10.2006 21:05 |