|
|||
|
|||
Američke kolekcionarske ludorije
Koliko bi na američkom tlu vredeo (kada bi postojao) novčić iz, recimo, 1.veka pre nove ere, ako jedno zrno granate "Virginia-made" košta 1,250 $ ?!... A da ne spominjem njihove šrapnele od 40-50$ ...
Evo sajta koji Vam nudi ove "raritete" Nisam anti-amerikanac (a ni njihov fan) , ali me zaista znaju iznervirati svojom "instant istorijom" Koliko me nervira njihovo pretvaranje restorana "gde je Džordž Vašington pojeo pola ćurke i rekao: dodajte mi so" u muzej/spomenik/turističku atrakciju, toliko me nervira i nebriga povećeg dela evropskih država za ono što je 100 puta starije od prethodno iskarikiranog... |
|
|||
|
|||
Bravo Lazare! Rariteti su im "UBILO SE" ali koliko ratuju takvi rariteti su im zanimljivi i na ceni, pa nije ni cudno sto rovare po evropi u potrazi za antikvitetima.
|
|
|||
|
|||
pa vjerovatno ljudima je vise stalo do njihove istorije nego tudje pa zato ovakve i cjene
znas kakvi su Ameri sumnjam da su imali na svom tlu Rimljane i CO& da bi vise novca davali nego za ovo svoje... |
|
|||
|
|||
Sad mi je palo na pamet zasto su smakli Huseina!!!
http://images.google.at/imgres?imgur...%3Dde%26sa%3DN |
|
|||
|
|||
Eh, odošmo u politiku...
Rat se uvek vodio zarad koristi a u navedenom slučaju je korisno (nafta) spojeno sa ugodnim (arheološki predmeti) |
|
|||
|
|||
jedina njihova prednost je sto nemoraju kopati bas duboko da bi nasli nesta skoro pa im i netreba detektor.
|
|
|||
|
|||
Imaju oni svoju arheologiju. Neolita onoliko. Ostalo im od indijanaca. To se pretežno "divlje" kopa buldožerima a ovim "beljim" stvarima se poklanja prevelika pažnja.
|
|
||||
|
||||
Na žalost, to je tako, oni su primjer kako se ne treba ponašati. Voli svoje a poštuj tuđe.
|
|
|||
|
|||
Ameri
Koliko antickih stvari kupuju imace vise od nas u evropi, mozda ce poceti i anticke gradjevine da prenose kod njih. Pa za pedesetak godina ce se ici u Njujork da se vidi Koloseum....
|
|
|