|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
pomoc pocetniku
nasao sam jedan bakarni novcic. cistim ga cetkicom i u rastvoru sirceta i vode. lepo se cisti. na prednjoj strani je lik okrenut u desnu stranu.slova se jedva vide. mozda ce biti bolje kad se ocisti.na zadnjoj strani je cini mi se yenski lik desna ruka savijna u laktu i sa desne strane lika je slovo R cini mi se. Da li moze neko da mi kaze koji je novcic ili kako kvalitetno da ga slikam da vam pokazem. Mozda je sica ali je moj prvi novcic.
|
|
||||
|
||||
Dobro nam dosao na forum. Prvi novcic pa si ga odmah unistio. Nemoj nikada da upotrebljavas nekakve kiseline za ciscenje kada su bakarni ili bronzani ili novcici sa slabim srebrom u pitanju, jer ces kiselinom skinuti svu patinu sa njega i onda ga mozes baciti u smece. Pogledaj malo po formu, koristi forumski pretrazivac a uostalom imas i podforum o ciscenju i konzerviranju pa vidi kako se to najbolje radi. Sto se tice fotografisanja, ako nemas digitalni fotoaparat onda pokusaj da ga skeniras (obe strane) s time da skeniras samo povrsinu novcica a ne kompletnu povrsinu skenera (da ne dobijemo A4 format slike a u nekom cosku iste neku malu mrlju od novcica i nista vise). Velicina slike ne smije prelaziti 95kB a rezolucija iste 640x480px. Postavi fotografiju i onda ces dobiti sa sigurnoscu odgovor (naravno, zavisi od kvaliteta fotografije).
|
|||
|
|||
hvala na upustvu.provalio sam koji je novcic. valentian I kovan je u sis. na yadnjoj je strani andjeo sa klrilima. a da slikam ne mogu. probacu sa kvalitetnijim fotoaparatom.
|
|
||||
|
||||
Sigurno nije anđel, mora da je Viktorija ( rimska božica pobjede ).
|
|
|||
|
|||
verovatno. ima krila moyes mi reci nesto vise?
|
|
||||
|
||||
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Potrebna Pomoc Za Super Sondu | boban018 | Vrste i namjena | 3 | 01.05.2007 15:22 |
Pomoc oko kupovine | petko77 | Vrste i namjena | 2 | 10.02.2007 23:46 |