|
Ostali Modeli ostalih priznatih svjetskih proizvođača detektora metala kao i modela iz "kućne radinosti" |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Ima li šta bolje?
Vidjevši koliko je koristan detektor metala za muzej, sada me glavni i odgovorni pitaju ima li šta još bolje, odnosno, ima li još kakav uređaj koji bi olakšao potragu i donio još predmeta za muzej. Sa detektorom imam još dosta posla i bez boljih uređaja, ali opet da pitam - šta je idući korak? Geo radar, nešto slično?
|
|
|||
|
|||
pa sta ce ti bolje od DEUS-a? nalaza ima dosta, lagano uzivaj u hobiju a svi zadovoljni.
jedino da ih "osuris" za kakvog MINELAB-a ili onu cetvrtastu sondu sto nose 2 covjeka izmedju sebe ali mislim da je to sve prekomplikovano a i hobi gubi na svom znacenju. |
|
|||
|
|||
Nemoj ici predaleko, sve ostalo su nijanse, previse komplikovana stelovanja to jest puno bacenog vremena.
Eventualno kao sto rece Walki, Minelab GPX4500 ili 5000 sa malom i velikom sondom. |
|
|||
|
|||
I ja sam ubijeđen da mi neka modernija oprema nije potrebna.Detektor koji imam je dovoljan za terene koje obilazim, eventualno kakav koji može pod vodu.Mada, nešto kao ground scanner bi mi dobro došlo na par ogromnih terena.Da prvo napravim sliku terena, pa da se onda dam u potragu.
Nešto što bi mi pokazivalo sve predmete koji se razlikuju od obične zemlje, jer kod nas teren nije kamenit i zemlja je skoro svud ista. |
|
|||
|
|||
E za tu aparaturu se mora odvojiti malo veca suma novca.
Oni pouzdani su od 50 hiljadarki pa na gore. Geo radari od OKM su dobri samo za supljine i bunkere, ostalo mozes zaboraviti. Za podvodni sam ti naposao, moze jos novi Minelaba 3030. Samo sto je malo tezi i komplikovan je za pocetnike, ostalo mu je ok. |
|
|||
|
|||
Ili da sačekam novog Deusa i onu sondu za velike dubine? :-)
|
|
|||
|
|||
E to Pero!
Bagerce ide uz tu sondu kao dodatak |
|
|||
|
|||
ma sedi si miran dobar ti je taj sto imas...
|
|
||||
|
||||
Kad već nude uzmi neki PI detektor, ili VLF, ali dublji od Deusa i povedi nekog sa tobom. Mnogo je bolje u paru raditi veće terene, a i dobro dođe rezervni detektor pošto je Deus počeo da ti se raspada.
|
|
|||
|
|||
vjeruj da necemo jos dugo cekati na novi DEUS. mislim da je spreman da krene u prodaju
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Bolje da nije ni naso... | Marko | Praistorija | 1 | 23.09.2011 11:53 |