|
|||
|
|||
Vis
Pozdrav svima,
par fotki sa Visa, od pre mesec dana. Vidim da sam jedan od retkih, na ovom forumu, koji se bavi ronjenjem. Na fotkama su amforiste, djule i olupina broda - uzivajte. |
|
|||
|
|||
pozdrav dwarf , predpostavljam da si ti ili neko od tvojih prijatelja na slici kod ampfora , reci mi na kojoj dubini se to nalazi , moze li se izmedju svih polupanih amfora naci koja cela ili makar spojiti delovi , i jeste li pokusavali da trazite podvodnim detektorom ???
|
|
||||
|
||||
Interesantno. Da li ima da se probere nesto od amforiste, i u onom brodu nasli li ste nesto? Cisto pitam iz radoznalosti
[SIGPIC][/SIGPIC] * [I]Zabluda je videti ono što ne postoji, ali i ne videti ono što postoji.[/I] * [I]Kad imaš sve, ne vidiš ništa. Progledaš tek kad nemaš ništa.[/I] [I]* Naše malo može biti mnogo za one koji nemaju ni malo.[/I] |
|
|||
|
|||
Vis
Pozdrav!
Na Visu, i u celoj Hrvatskoj, ronjenje je ozbiljno organizovani biznis. Idete na ronjenje u pratnji lokalnog ovlastenog kluba, i STROGO ali NAJSTROZIJE je zabraneno bilo sta poneti sa lokaliteta. Ostrvo Vis spada u zasticene zone, ronjenje je nemoguce bez pratnje. Naravno - uvek mozete pokusati nesto prosvercati, ali ako vas uhvati policija - i vi i vas vodic cete biti iskrcani na dok samo u kupacim gacicama + krivicna prijava. Nas se vodic najezio i naljutio od ponete ljusture puza, velicine decije pesnice. Eto toliko o tome, amforiste je plitko, na nekih 20tak metara dubine, i sve amfore koje su cele su izvadjene 70tih i nalaze se u lokalnom muzeju grada Visa. Na zalost, nemam podvodni detektor, ali ne bi mi ni koristio, niti bih ga nosio na Vis. |
|
|||
|
|||
Vis
evo jos par fotki, naravno da uvek ima nesto na olupinama, ali niko nista nije dirao. Uzivali smo u ronjenju.
|
|
|||
|
|||
Yup, treba i zakaciti att.
|
|
|||
|
|||
heej jel ono novcic na srednjoj slici pored ampfore malo levo , previse mi je okruglo da bi bila skoljkica , jooj pa njega si mogao poneti ... pokazes vodicu rukom na stranu da dolazi ajkula , on se okrene a ti ga strpas vec bilo gde na opremi
|
|
|||
|
|||
evo i od mene neka slicica sa mog ronjenja ,ali ni traga od antike samo po neka riba ,skoljka ,jez i ...
|
|
|||
|
|||
nemoj mi samo reci da onu zgodnu plavusu (ribicu) sa trece fotke nisi mogao poneti sa sobom shalim se malo ...
hej blago si vama , meni je vec par godina zelja da dodjem na hrvatsko primorje iz dva razloga 1.razlog - Ronjenje (trebam jos samo napraviti kurs ronjenja) 2.razlog - Monsen(Amaren) (treba jos samo naci par zenskih komada raspolozenih za tako nesto jer cuo sam da se pojedincima ne isplati zbog prevelike konkurencije) ima li neko josh iskustva ili saveta u barem jednom od ova dva primjera zasto valja doci u Hrvatsku sledeceg leta |
|
|||
|
|||
Evo imam i ja par pitanja:
Koliko kosta kompletna oprema za ronjenje? Gde je moguce zavrsiti kurs ronjenja u srbiji? |
|
|