|
||||
|
||||
Noć muzeja 2012
Ja sam bio po danu pre mraka sa porodicom. Sirmium.
|
||||
|
||||
Jos malo slika ovog lepog maja sa koncerta i sajma.
|
||||
|
||||
Jel na prvom postu peta slika .. olovni sarkofag?
Kada sam bio mali bio sam u muzeju u SM nekoliko puta i uvek mi je bilo nekako strašno da gledam one sve sarkofage kojih u muzeju ima najviše od svih drugih eksponata.. kolko se sećam. Ili se meni, kao detetu, samo tako činilo!
|
||||
|
||||
Evo vratih se i ja, ali NS... fotkao sam slike (ulja)...
Deo u vojvođanskom muzeju koji je zanimljiv što se foruma tiče, sam protrčao, bilo mi je glupo da vadim aparat iz torbe (...svi nešto se šetaju sa telefonima i kao fotkaju) Lepo je bilo videti nalaze na jednom mestu očišćene i konzervirane... Novčići uglavnom na gomili, loše opisani i osvetljeni, kao i ostatak priče... Mogli su sve i malo bolje da izlože... ajd'
|
||||
|
||||
bio...bolje da nisam
posetioci,nevaspitan i i nekulturni pricaju (deru se) i dobacuju dok decko (pretpostavljam student arheologije) drzi predavanje o opremi rimskog vojnika zena sa detetom prolazi pored sarkofaga i sutira ga nogom da vidi od kakvog je materijala.... detetu objasnjava kako su to rimske kade vise od polovine eksponata je nestrucno ocisceno i konzervirano a vrhunac svega je kamena ploca u obliku medaljona sa predstavom iz lova (pronadjena kod Calme)...koja je probusena busilicom precnika omo 4-5 mm...kako bi se,jelte lakse okacila na zid!!!! novcicima i fibulama oguljena patina kao smirgl papirom:kako bi izgledali autenticno ...(objasnjenje arheologa-'znate oni nisu bili zeleni u to vreme')!!!! |
|
|||
|
|||
trako trako traktorceeeeeeeeee mmmmmmm da je meni jedan ovakav .....
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Koliko znam te olovne sarkofage je izorao IMT 5270 u budaliji
|
|
||||
|
||||
Jovo brate valjda 572?
|
|||
|
|||
jeli to Hibrid hahaa sa spojlerima
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Noc muzeja | IVLIANVS | Antika | 6 | 18.05.2019 22:43 |
Kradja muzeja | pike.sch | Zanimljivosti | 3 | 15.02.2009 02:30 |
Cudna posuda iz muzeja | Grk | Novi vijek | 7 | 22.04.2007 17:38 |
Jos iz muzeja | Grk | Praistorija | 0 | 30.03.2007 00:56 |
Kolekcija srednjovjekovnih zlatnika iz rimskoga muzeja | Vumi | Srednji vijek | 4 | 30.08.2005 22:17 |