|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Viminacijum
|
|
||||
|
||||
"U Viminacijumu je u vreme Marka Aurelija bila kuga i imali smo masovno naslagane pokojnike zalivene krečom, ali ja do sada nisam u izvorima pronašao podatke da je kreč bio dezinfikaciono sredstvo protiv kuge u periodu antike. Možda ova izolovana nekropola ukazuje baš na to", objasnio je Korać.
Ništa novo, kreč je korišten za dezinfekciju i prije antike. Krečom su posipana trupla u masovnim grobnicama poslije velikih bitki s mnogo poginulih, također i kužna groblja koja su bila dislocirana od običnih nekropola. |
|
|||
|
|||
Mislim da su novinari pogresno citirali Koraca, ne verujem da neko kao on ne zna da se krec koristio kao dezinficijens.
|
|
||||
|
||||
Da nema primitivaca, polukretena i totalnih budala među novinarima, svijet bi bio puno zdravije i ugodnije mjesto za život.
|
|
||||
|
||||
Vecina danasnjih novinara su univerzalne neznalice svega
|
|
||||
|
||||
Igorm slučaja sam bio i novinar
Poenta je da "odgovara" da novinari budu površni,... da se teme započinju a ne zaključe,... i da je naravno "istraživačko novinarstvo" uglavnom misaona imenica... Danas radite kulturu, sutra poljoprivredu,... i tako je u većini redakcija... Nekada je novinarstvo ipak bilo uređeno,... ali i države
|
|||
|
|||
U pravu ste kolege, verovatno su karijere gradili na intervjuima starleta, pevaljki, manekena i ostalog polusveta sa bogatim vokabularom.
|
|
||||
|
||||
|
||||
|
||||
Koliko znam krč je bio vezivno stretstvo prilikom zidanja, naravno mislim na antičko doba. Ponekad se nađu cjeli grumeni, dal je to znak da su bile u pitanju bolesti ili da su tu u blizini bile jame za kreč pa su onda poslje iskorištene za ukop?!
|
|
|||
|
|||
...a mozda su samo slucajno upali u krečanu ...
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Viminacijum | rammstein | Zanimljivosti | 51 | 04.04.2008 11:29 |
Viminacijum | miligor | Zanimljivosti | 0 | 05.01.2008 18:15 |