|
Nakit Sav nakit, za koji smatrate da pripada periodu od ca. 1500 godine do danas |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Privezak
Nisam siguran da ovaj krst ima veze sa našim prostorom. Ne liči na pravoslavni.
|
Korisnici koji su se zahvalili korisniku na prilogu | ||
|
||||
|
||||
Meni lici na pocetak hriscanstva
|
||||
|
||||
Evo ovo moje od jučer je isto ostatak raspela. Dugačko je 28 mm. Pretpostavljam da je srednji vijek. Možda mi netko može preciznije odgovoriti.
|
|
||||
|
||||
Solidus, nemoj mijesati svoje nalaze u tudju temu osim ako sluzi kao paralela ili su isti nalazi u pitanju, pobrkace se sve
|
||||
|
||||
Ne bih taj fragment ni objavio nego kad sam vidio temu na brzinu sam ga očistio i pomislio da su vremenski dosta blizu. Ispričavam se, naročito Marku što sam mu nehotice "ukrao" temu.
|
|
||||
|
||||
Marko, na tvojim slikama možeš vidjet što hoćeš. Tražiš da ti pomognemo, a sam ne odradiš ono najelementarnije. Potrudi se i poslikaj oštro iz različitih kutova i strana. Navedi najosnovnije podatke o predmetu.
U ovoj magli i polumraku vidim križ iz razvijenog srednjeg vijeka, vjerojatno 12. st., moguće da je Bizantska produkcija, ali ne mora biti. |
|
|||
|
|||
Dimenzije 3.5*2.5. Bronza. Ima tragove bele, zute, crne boje.
|
|
||||
|
||||
Je li u pitanju boja ili st. pasta? Od kojeg je materijala alka?
|
|
|||
|
|||
Vrlo tanak sloj je u pitanju tako da mislim da je boja. Alka je isto bronza.
|
|
||||
|
||||
Sada vidim sve što treba, nije srednji vijek, 17. stoljeće.
Boja je neka vrsta emajla. Opet dobro, rijetko se vidi. |
Korisnici koji su se zahvalili korisniku Enigma na prilogu | ||
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Privezak ? | avgvst | Nakit | 4 | 25.11.2015 21:11 |
privezak | tragac | Zanimljivosti | 27 | 19.03.2009 23:05 |