|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
Nestalo ih 1930 komada
Naišao sam slučajno na IZVJEŠĆE ARHEOLOŠKOG MUZEJA U ZAGREBU ZA 2012.G. Pročitajte na 17. stranici zadnju točku i pogledajte na 18. stranici tablicu. Kakva sramota za jedan muzej, možemo samo nagađati koji su nestali i gdje su završili. Tamo gdje bi te stvari kao trebale biti najsigurnije, događa se ovako nešto.
http://www.amz.hr/media/46546/izvje%...amz%202012.pdf |
|
|||
|
|||
naravno...koza cuvala kupus
|
|
|||
|
|||
Nemora da se muce da kopaju pa da utvrde kome pripada pa da dokazuju dasu sami nasli. Samo prodaju tudju muku.
Za te lopove su bitni samo Evrici verovatno i neznaju kolko to stvarno vredi. Naravoucenije Metal Detektor vrata za personal. Pozzzzzzzzzzz |
|
||||
|
||||
Nemojte misliti da se to desava samo u nasim krajevima, danas sam citao istu stvar i za Njemacku, gdje je nestalo nekoliko hiljada komada (srednjovjekovni srebrnjaci, poklonjeni od radnika koji su ih nasli i predali nadleznim organima).
|
||||
|
||||
Sta reci o muzejima, u Srbiji predmeti iz drevnog Egipta, U Rusiji predmeti iz Nemacke nadjeni u Troji, a Engleski i Americki prepuni su predmeta koji nemaju veze sa njihovim kulturama. Kradje muzeja u prvom pa u drugom svetskom ratu, sve se to izmesalo pa jos privatne kolekcije sa laznim papirima i poreklu nezna se vise cije je sta i da li je original ili kopija.
|
|||
|
|||
eeee
|
|
|||
|
|||
a u bosniii..odes lepo u muzej...
|
|
||||
|
||||
U banjaluckom muzeju je, kako mi rece tadasnji vodic, na pitanje gdje su vam ovi rimski novcici sto su trebali biti na datom mjestu, rekao...pa znate, doslo je do nekih otudjenja i sada nema ni jednog za izlozbu
|
|||
|
|||
u Tuzli udju djeca kroz razbijeni prozor ili kroz rupu na zidu i pokupe sta im treba da se igraju pa je to starije raja "snimila" i placaju im sicu lovu da im donose stvari iz muzeja...a stara arhina kisne i raspadaju se dokumenti stari po 700 god.
kazem ja ,kakvi politicari takvi zakoni,takva i drzava... |
|
||||
|
||||
Iza rimljana i onih drugih mi nesto i pronalazimo, iza ovih nasih niko nista nece naci
|