|
Antika Sve što pronađete u internetu, knjigama i sl. a mislite da spada u ovaj vremenski period |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
lijepo
26. juna 2008.god su se ,u praistorijkom muzeju Halleu(Njemacka),mog li vidjeti ovi lijepi predmeti pronadjeni prije godinu dana u jednoj urni na povrsinskom kopu rudnika lignita..
|
|
||||
|
||||
Najbolji komad je onaj češalj na kraju. Naravno šala mala. U koje doba i kojoj kulturi to svrstavaju
|
|
||||
|
||||
Ako sam dobro razumio ,iz prvog vijeka je ,a za kulturu ne pise nista.....znace Enigma
|
|
||||
|
||||
Nisam znao da su muzeji bili u praistorijskom dobu??? Citat: u praistorijkom muzeju Halleu. Šalim se malo.
|
|
||||
|
||||
Najbolji komad je teta koja je nosila ovaj borbeni komplet, Rim, 1. - 2. st.
|
|
||||
|
||||
Mislim da se današnjim zlatarima u doba konfekcije nikako ne isplati raditi tako nešto. Pitanje je koliko bi ih uopče znalo napraviti onaj plet.:nixw eiss:
|
|
|||
|
|||
zlatari
Ja znam u Novom Sadu dvojicu koja znaju da rade takve radove ali se ne vredi truditi jer to nece niko da plati.Ponavlja se kineska prica na svim poljima( mnogo i samo mnogo sto jeftinije robe).
No da ne skrecem sa teme (nalaza).Stvarno je zadivljujuce sa kojom su preciznoscu i umecem stari majstori izradjivali ovako lepe stvari. (ZIVEO JE SVET i mnogo,mnogo PRE NAS) |
|
|||
|
|||
bas majstorski izgleda odradjeno
ko da nije iz praistorije... |
|
||||
|
||||
Nisam siguran o čemu se radi ali...
Privesci mirišu na grke ili skite, fibule na dačane a lanci na rim. Da li se neko kiti tudjim perijem, ili su predmet kupljeni još pre 2ooo god? Ko će ga znati? |
|
||||
|
||||
Dobar zaključak Pretorijanče, a nekako mi sve izgleda u previše dobrom stanju, pre novo..... Da bi to tako izgledalo zlato je moralo biti velike čistoće, a sve to još u nekoj ambalaži dobro fiksirano da se nebi oštećivalo trenjem. Onda još ona kopča na lančiću, puno stilova?! Neznam zbunjen sam bio odmah, a još tvoj komentar me skroz pokolebao.
Acervonec di si šta ti misliš o ovom? Gasser?Enigma?Ostali ?Cijenim Vaša mišljenja. |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
nesto lijepo za oko.... | Weber | Novi vijek | 13 | 12.01.2007 11:09 |