|
Testiranje detektora Ovdje možete pročitati rezultate testiranja raznih detektora i takođe unijeti vaše rezultate testiranja... |
|
Teme - opcije |
|
|||
|
|||
Vumi je u pravu. Oksidi metala se sire u zemlji oko predmeta, pa se cak i penju prema povrsini. Zemlja natopljena njima ima vecu elektricnu provodnost, i ponasa se priblizno kao metal.
Rammstein, to da li su pojedini detektori dobri ili losi, zavisi od toga sta od njih ocekujes. Izvestan broj fabrickih modela ja jako dobar za povrsinsku numizmatiku, i to niko ne spori. Takve modele vec ima vecina tragaca. Sva prica koju mi vodimo o njima je sta zaista mogu na dubinama preko 30cm, jer je taj povrsinski sloj vec uglavnom ociscen. Ja sam svakoga dana u kontaktu sa tragacima, i oni svi traze dublje masine, stalno kupuju nove i nove modele i suocavaju se sa cinjenicom da je to sve isto. Svi iskusni tragaci savrseno dobro znaju da je sve sto iznosim tacno. Spore se samo oni, koji svoje znanje baziraju sa internet sajtova i reklamnih prospekata, a ne sa terena. Ima MNOGO stvari vezanih za proizvodnju detektora u svetu, sa kojima vi niste upoznati. Recimo, ni jedna firma za proizvodnju detektora, nema u svom sastavu kao stalno zaposlene, dizajnere detektora. Oni su previse skupi da pi radili svaki dan za platu. Firme otkupe odredjeni dizajn, i onda ga proizvode po nadzoru svojih inzenjera (koji nisu talenti), i koji samo odradjuju proizvodnju. Do koje mere su u stanju da isposuju sve ideje dizajnera, pitanje je? A tu dolaze i proizvodni problemi i obavezna odstupanja (kompromisi). DANAS svaki proizvodjac u svetu mora mnogo vise brinuti o kvantitetu (broju komada na sat) i o dobrom marketingu, nego o samom kvalitetu proizvoda. Moze se uvek proizvesti dobar detektor. Ali bi njih to puno kostalo (MNOGO RUCNOG RADA), i ne bi bas bilo hand-held, po njihovim normama. Elem, ako ti Rami nemas potrebe za vecim dubinama, ili zelje da nadjes nesto ozbiljnije, svaki MD ce ti biti odlican. Kupis neki jeftin, i eto zabave! |
|
|||
|
|||
Zdravo.Interesuje me kakva iskustva imas sa OKM aparatima.Interesuje me Rover deluxe posto u opisu stoji da je za tragace koji trazespecijalno zlato i srebro.Ovde na forumu kazu da ovi aparati ne vrede nista.POZDRAV
|
|
|||
|
|||
Hm... mislim da ce ti na zalost tesko odgovoriti.
|
|
|||
|
|||
Mislis tesko ili nikako,posto mi ovo mirise na nikako
|
|
||||
|
||||
nikako
|
|
|||
|
|||
Nisam znao.Neka mu je laka crna zemlja
|
|
|||
|
|||
Pozdrav zemljace
Citat:
Ova olovna grdosija je detektovana sa PULS STAROM II i dalje lezi na mestu gde je i bila dok je neko sa bagerom ili nekom slicnom masinom ne iskopa. |
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|||
|
|||
Pozdrav imenjace
Nismo se razumeli,visina ili dubina olovnog sanduka je bila 60cm,a sama olovna grdosija je bila na blizu 3m
|
|
|||
|
|||
znaci 1.8mx70cmx60cm dubina 3m
|
|
|