|
|||
|
|||
Dobro bi bilo da se koriste baterije a ne akumulatori. Zato sto akumulatori daju napon od 9,6 v a baterije 12v. Iz iskustva kazem da aparati bolje rade kada su baterije nove a napon visi. Mada ce sigurno raditi i sa akumulatorima ali... Ovo je samo moje misljenje.
|
|
|||
|
|||
Upravu si 3900d, ali baterije daju napon samo kad su nove od 12v posle nekoliko korisnje opada voltaza, akumulatore mozes posle dva ili tri izlaska ponovo puniti, nista im nefali, jer ono nije tacno da moraju da se podpuno istrose pa da se pune, dok baterije nemozes, njima svaki izlazak oduzima koji volt. Tako da ces sa akumulatorima imati uvek vise volti osim kad su baterije podpuno nove. Ja imam dobra iskustva sa akumulatorima od VARTA 2700mAh Professional neunistive su. Kostaju dosta na pocetku ali vremenom se to amortizuje. Pozdrav
|
|
||||
|
||||
Koliko je istina da kada se baterije istrose vise od 80 % da detektor gubi na performansama, pogotovo na dubini?
|
|
|||
|
|||
grund balans ti je prilagodjavanju aparata odredjenom tipu zemljista,to ti je onaj veliki potenciometar koji se okrece do beskonacnosti u krug...ja licno ukljucujem aparat kad je sonda dole ,nisam primetio da ima neke razlike...sledece pitanje mi nije bas jasno ,pretpostavljam da te interesuje na sta treba da obratis paznju, odnosno sta je bitno?! ako je to, onda je pravilno postavljanje diskriminacije 1 i 2 i grund balansa...
|
|
||||
|
||||
Dobro si primjetio, koristim isključivo NiMH baterije velikog kapaciteta jer je punooo... isplativije, a na performansama aparata se gubi neznatno.
|
|
||||
|
||||
Zavisno od modela detektora i elektronike koja je ugradjena u njega. Neki modeli rade sasvim isto na 12, 13 ili kada napon opadne na nekih 9V, dok drugi vec pocinju sa bojkotiranjem na cijelih 10V. Svaki detektor bi trebalo da ima iste performanse tj da ne gubi nista od njih, u okviru 14-10V a neki mozda mogu i u vecem rasponu raditi normalno.
|
|||
|
|||
detektori
Citat:
|
|
||||
|
||||
Citat:
Sve sto je manje nalaza to sve vise gomilamo raznorazne vrste detektora ne bi li nesto nasli. Nekad se sa najgorim detektorom punili dzepovi. Imam drugara koji je pionir u ovom hobiju. Kaze nekada je toliko toga bilo da si golim okom posle kise mogao napuniti dzepove sa novcicima a sa detektorom da nepricamo. |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Tesoro tejon - Goldmaxx | tragac | Testiranje detektora | 94 | 06.03.2009 18:58 |
tesoro vaguero 2 | I.Dzon | Vrste i namjena | 44 | 12.06.2008 01:08 |
Konačno mi proradi tesoro i evo rezultata. | avukadi2 | Novi vijek | 2 | 01.04.2008 22:06 |
Tesoro Tejon | kratki | Vrste i namjena | 4 | 07.03.2008 10:11 |
Test G-Maxx II i Tesoro-Tejon | kratki | Testiranje detektora | 4 | 04.09.2007 00:24 |