|
Vrste i namjena Sve o vrstama i namjeni ovih aparata... |
|
Teme - opcije |
|
||||
|
||||
IVLIANVS, to govoris po onome "cula kazala" ili si probao...slucajno sam bio tu kada je kratki testirao ta dva detektora...?
|
||||
|
||||
Sto se tice bolje detekcije srednjevjekovnoga srebrnjaka ipak ga je nadmasio Goldmaxx sa njegovih 18kHz
|
|||
|
|||
Citat:
Pa naravno "svaki cigan svoga konja hvali" Nema boljeg aparata za sitno srebro od Tesora!!! Nema boljeg aparata od Fishera za oranice!!! Nema boljeg aparata od DFX-a (XLT-a) za podrljane njive!!! Nema dubljeg aparata od Minelaba!!! Promijenjeno od kratki (07.02.2008 u 00:48 sati) |
|
|||
|
|||
Mislio sam da je Tejon bolji za srednjovekovne novcice, kad sam ova dva detektora testirao u vazduhu bio je dosta jaci od G-maxxa. Jednom prilikom sam poneo oba detektora na teren gde sa Vumijem u zadnje vreme pronalazim ove srednjovekovne Feninge, iznenadio sam se kad sam probao kako reaguju kad se novcic zakopa. Prvo sam probao Tejonom dok mu se signal skoro izgubio, zatim sam presao sa G-maxxom i morao sam da dodam jos dva puta zmlju(2-3cm) na mesto gde je bio zakopan novcic. Malo me je zacudilo i ujedno razocaralo sto se Tejona tice. Mislim da je Tejon dobar za keltske zlatne novcice. GoldMaxx je jos jaci na ove srednjovekovne.
|
|
|||
|
|||
Ivlianvs mislim da je krajnje vreme da probas Xp pa onda da pricas dalje. Opet ti kazem nemam nikakve koristi od ovoga!
Promijenjeno od kratki (07.02.2008 u 00:47 sati) |
|
|||
|
|||
ima tu istine kratki ,sa fabrickom sondom(tejon) jeste plici ja sam ga testirao sa advantazom i to je to...ali sa vecom DD sondom to je sasvim drugi aparat... kad je dubina u pitanju advantaz a i mnogi drugi aparati su mala deca za njega, bilo da su u pitanju sitniji ili krupniji predmeti,jedini probem je u nalazenju centra (PP)...
|
|
|||
|
|||
Nema potreba da se lazemo niti da se pravi reklama, znam sta sam probao i stojim iza toga. Ko ne veruje moze da proba ali iskreno,pa da mi sejavi posle testa. Sonde su bile standardne kod oba detektora.
|
|
|||
|
|||
Kratki,ja pricam o Arpadima,Obolusima.. .novcicima malog precnika i tezine oko 0,2 gr.
Pojescu XP aparat od 4,6 kHz ako ga bolje detektuje od DFX-a koji radi simultano na 3 i na 15 khz. I jos jedna stvar.Ne pricam bez veze-probao,testirao u zemlji-uverio se. |
|
|||
|
|||
Mislim da pricas o nekom drugom aparatu, Xp G-maxx II nisi probao sigurno kao ni Goldmaxx stari ili nov Power! Uostalom test sam pravio sa Tejonom a voleo bih napraviti ga i sa DFX-om. I ja pricam o novcicima od 0,2g.
|
|
|||
|
|||
Citat:
Zato se i odlucio da ga proda.Ali nece niko da ga kupi,prodaje ga vec mesecima. I ne mogu vise da raspravljam o tome koji je detektor bolji.Evo predajem se.A i u mom interesu je da vise ljudi ima Xp G-maxx...bice vise nalaza za mene |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Minelab Advantage Pro | Ivan-Bor | Vrste i namjena | 9 | 20.05.2011 15:31 |
Minelabov Advantage -pomoc | saban | Vrste i namjena | 6 | 06.06.2006 15:00 |
Minelab Musketeer Advantage | Vumi | Testiranje detektora | 20 | 11.03.2005 21:01 |
Minelab Musketeer Advantage | Vumi | Vrste i namjena | 0 | 22.05.2004 22:52 |