|
|||
|
|||
Citat:
a sto se zuba tice,jos uvek stojim iza toga sto sam rekao. zao mi komsije da krene mojim putem kad sam imao explorera,pa da kad ode krava,nek ide i tele,pa jos jedno tele... pa tek na kraju vidi da mu treba vo a ne krava |
|
|||
|
|||
a bre drugari!
posto vidim da skoro niko nije radijo sa tim sondama a pratim diskusiju, evo malo da i ja zakuvam lonac sa diskusiom. Ja sam radio sa svim tim sondama pocev od 22,27,36 i 48-com sve su one dobre i za male i za velike predmete samo sto naravno sa velikom ce se tesko odrediti jako mala meta. Sto se tice dubine; 27-ca je sto bi se reklo standard kod Xp-tragaca, jako je dobra i naravno duboka cak i na kanister-njega ce da porucka na preko metar.48-ca to jeeeeee terminator kad naleti na vece predmete na vecim dubinama, ovo pisem iz licnog iskustva.Metu 1,2m X 0,50m sa sigurnoscu ce da javi na celih 2,20m. 36-ca ona je za nijansu plica od ove vece sto se tice vecih predmeta na vecim dubinama ali je manja i lakse se sa njome odredjuje meta posto je vise elipsasta pa se sa samim spicom sonde odredi meta da bi se manje kopalo. Sto se tice odredjivanja dubine: kada detektor oseti metu ako je signal slabiji meta je dublja, ako je signal jak kada je sonda na samom tlu, sonda se dize u vazduh,mase levo desno dgod daje signal.Sto je vece rastojanje izmedju tla i sonde to je meta plica i obrnuto. Ovo su sve moja licna iskustva sa svim ovim sondama na terenu. |
|
|||
|
|||
jel mislis na vazdusni test ili u zemlji ???
|
|
||||
|
||||
Citat:
|
|||
|
|||
Ja sam samo jednom uradio vazdusni test na molbu jednoga kolege sa foruma
inace neradim testove ovde su iznesena moja iskustva iz 4 godine druzenja sa Xp-om |
|
|||
|
|||
jeste komso 27cm,procitao sam taj prilog,hehehhe.u to vreme si rekao sebi da nikad neces prodati doticni aparat,pa i ako se pokvari,da ces ga okaciti o klin,ali nisi hehe.
a tanjir je nadjen ovako... rade ,rade , mislim da sad znam kombinaciju prvo uzmes suve vrbove raslje,koje ti daju pravac,pa krenes,kad zatrepere,dobijes dubinu,pa krenes da kopas do nekih 50cm. e onda tu nastupa XP i evo ga tanjir. sala mala |
|
|||
|
|||
naravno,
i vrbove raslje su u akciji. Ja posedujem predhodni model XP-a tjuniran |
|
||||
|
||||
da reko sam......al kad ne mozes da izadjes na kraj s coveka sta da radim,moro sam da ga prodam....na kraju krajeva rekao sam mu i vecu cenu nego sto vredi i uputio ga gde ima nov i jeftniji....al kad zapeo sta da radim?
|
||||
|
||||
kako niko nikad nema ono sto mene zanima
bas bih voleo uzivo da testiramo to
|
|||
|
|||
u svaka doba
|