|
||||
|
||||
mislim da se 16 ili cak i manje % dobija ako se MwSt uzima direktno na granici a kada potvrdu doneses prodavcu dobijas cijelih 20% nazad...bar je tako bilo u mom slucaju
|
|||
|
|||
Dragan3
Cene aparata je 3700 bez poreza , ali se aparat odmah placa sa 16% poreza, znaci 4292e. Kada se aparat izveze van EU overava se specijalan racun i sa tim racunom direktno iz radnje se vrsi povracaj novca od poreza. Ali oni su sada trazili i 60e za pravljenje tih papira, a znam da to ranije, kada sam ja radio u Svajcarskoj, nije bio slucaj.
|
|
|||
|
|||
Pre svega pozdrav za Dragana i Strelca.Ja i moj prijatelj imamo mali milion pitanja na temu GEMS-a pa bih vas zamolio da mi odgovorite E-mailom kako bismo stupili u kontakt i definitivno odlucili o daljim koracima dali da kupujemo taj uredjaj ili ne.
|
|
|||
|
|||
Dragan3
Crni nema zasto da postavljas pitanja E-meil-om , slobodno pitaj preko foruma da bi se i drugi mogli informisati o mogucnostima aparata.
|
|
|||
|
|||
Pozdrav Dragane. Bezbroj puta smo citali tekstove u forumu o tom nazovimo cudu tehnike ali kako smo nepoverljivi u navodima proizvodjaca dosli smo do ideje da jednostavno zamolimo nekog od vlasnika istog i demonstativno uverimo u negove mogucnosti. Rekao sam da sam nepoverljiv u navodima samih hvalospeva proizvodjaca jer sam prvi detektor nabavio u svajcarskoj Withes 5900 diPro Plus i njegove stvarne mogucnosti nisu bile ni priblizne navodima proizvodjaca.
|
|
|||
|
|||
Dragan3
Ako si ti nepoverljiv prema proizvodjacu i celoj toj strucnoj ekipi kako ces onda biti poverljiv prema meni. Jeste da oni preuvelicavaju sposobnosti aparata ali ipak objasnjavaju u kakvim i kojim uslovima on moze da dosegne dubinu od 8 m a to je pesak, dok u nasim raznim situacijama je to oko 4m. Uostalom imas kod nih i u Nemackoj i u Solunu u grckoj test poligone na kojima oni kupcu obezbedjuju sat vreme za jednu osobu obuku na aparatu i sat vreme obuku na kompjuteru. Ja nisam imao priliku da idem tamo pa sam morao sam da razradjujem aparat i na to sam izgubio mesec dana. Imas i on-line telefon direktno kod proizvodjaca na kojem oni detaljno odgovaraju na sva pitanja .
Uostalom aparat jeste komplikovan za pocetnike a iziskuje i veliko poznavanje kompjutera. Mogu ti objasniti neke stvari koje te interesuju ali Ja aparat ne prodajem i nemogu ti obezbediti obuku na njemu. Na poligon testu koji sam napravio sa 7 rupa raznih dubina i sa raznim predmetima pokazao mi je samo 2 predmeta i to bojler na 2.5m dubinu i jedan stari kazan na 2m dubine. Ostale stvari su sitnije i on ih nije mogao videti. Aparat je namenjen za pronalazenje krupnijih predmeta a najvise za podzemne prostorije, tunele ili grobnica . |
|
|||
|
|||
Svaka cast druze u tebe ipak imamo vise poverenja bas iz razloga sto ti te uredjaje niti proizvodis niti trgujes njima vec ih jednostavno koristis. Sto se tice poznavanja kompa i ja imoj drug smo ti za cistu ... Kroz kakve si sve muke prolazio dok si usavrsio rad sa njim ne sumnjamo bitno je da sluzi svrsi i datom novcu za njega. Nadamo se da osim dobrih rezultata na test poligonu nisu zaostali i oni sa terena.
|
|
||||
|
||||
...od 2006 god ovde nema odgovora...ili je stvarcica toliko losa da nije vredna pomena ili je pak toliko dobra da covek vise ne daje informacije kako ne bi kupili i mi....
pa jel bar taj bojler ispravan? koja je cena bojlera? nema slika,nema snimaka,nema objasnjenja.... |
|
||||
|
||||
tako ti je to kad se covek obogati nalazeci silne cupove sa zlatom pa onda zaboravi na staro drustvo...
|
|
||||
|
||||
ma nisu cupovi....cupetine
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
GEMS Georadar | BOKI | Testiranje detektora | 69 | 10.01.2009 19:01 |