|
||||
|
||||
Brate Kratki najvece skobalje na svijetu daje rijeka Drina. Njihova tezina se krece do 2,5 kg. Ovi jesu manji do 0,5 kg. Inace najbolji komadi se javljaju na potezu od Bjelovca do Skelana. Takodje je ovde teren gdje rastu najvece Mladice.
|
|
||||
|
||||
nadam se da si cuo za dunav.....ni tamo ni gram ne zaostaju.......dokum entovacu ti uskoro....
|
||||
|
||||
Ja znam da u ovo vrijeme idu uz Vrbas i da nakon toga skrecu u njegove pritoke. Ljudi iz tih mijesta se ubise "raubujuci"...mo zda neko zna koja je to pokvarena metoda
|
||||
|
||||
vumi nista te ne razumem,de malo uprosti.izvini.
|
||||
|
||||
da li znas da je skobalj u zabrani trenutno?
|
||||
|
||||
Raubanje je povlačenje velike trokuke, ili više trokuka i kvačenje (haklanje) riba, to nije ribolov, to je primitivizam, zato jer se većina riba raspara, a tek manji dio izvuče iz vode. Stavio bih znak jednakosti između haklanja i kopanja kratera na povijesnim lokalitetima.
|
|
||||
|
||||
Pred mrijest grize ko blesav, baš poput soma, a srndać i fazan i ...., nisu puno pametniji, ne volim iskorištavati ničiju, pa ni njihovu trenutnu slabost, to mi dođe kao pucanj u leđa.
|
|
||||
|
||||
Kad je Perun otvorio ovu temu, otišao sam na vodu i ulovio na rapalu nekoliko lijepih bolena ( bucova ), jednog dvokilaša sam uzeo, a ostale pustio. Nakon toga nisam išao jer je bio pun ikre.
|
|
||||
|
||||
Vrbas = rijeka u BiH, pritoke = manje rijecice i potoci koji se ulijevaju u vecu rijeku, raubovanje = objasnio ti je enigma
|
||||
|
||||
Citat:
a raubovanje je = greb......
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Enigma za Enigmu i ostale | perun | Novac | 10 | 21.02.2008 20:55 |