|
||||
|
||||
Citat:
u opisima zajebanciju predstavlja turski jezik bugarski je macji kasaj
|
|||
|
|||
citat
Citat:
|
|
|||
|
|||
Antika- Za te pećine o kojima govoriš, nisam siguran na šta misliš, ali moguće da je to "Peterlaška pećina", koja je na petnaestak km od Dim-grada. Bila je pod pokroviteljstvom države i kolko ja znam bilo je tu nekih priča o njenoj zaštiti, ali kako je država otišla u k..., tako je i sa tom pećinom prestala priča. Taj lokalitet ne poznajem dobro, jer je to u suprotnom smeru od mesta gde se naslućuje "smokova dupka". Selo Petrlaš po kome pećina nosi naziv, jeste u delu koji se zove "Zabrđe".
A reon uz klisuru reke Jerme je u suprotnom smeru i zove se "Burel" i "Derekul". Rajan- Turski..uh! Teško!!! Znam samo da napsujem na turski, jer sam to naučio zbog granice Ljuba- Put iza Trnskih Odorovca, ispred mosta za Zvonačku Banju, koji skreće desno, jeste put koji vodi prema mom selu, a to je Kusa Vrana. Šta s tim? |
|
|||
|
|||
Petrlaška pećina je PRAZNA...
Ko ne veruje, neka proveri... By the way...dobrovoljac za taj kraj? |
|
|||
|
|||
citat
Citat:
|
|
||||
|
||||
sve smo zemljaci a moze i spencer snama na cist vazduh
|
|||
|
|||
Da, osim što za razliku od vas - ja nemam aparaturu, nego samo tako poneke informacije i volju za hodanjem...
|
|
|||
|
|||
dobrovoljac
ja sam dobrovoljac
samo mi obaveze ne daju... trenutno sam bas zauzaet drugim stvarima...pa cim budem mogao, mozemo se dogovoriti! I koliko se ja secam, deda mi je pominjao nesto oko pecina, a ne pecine...pitacu ga cim se cujemo, posto nismo iz istog mesta... |
|
|||
|
|||
Citat:
Kao što kažem, nemam aparaturu, nego samo volju, njuh i nešto znanja... |
|
|||
|
|||
Citat:
Tako da se i ne secam bas mesta...Ali imam ogromnu zelju da idem ponovo, pa ako si za Spencer cim nam obaveze dozvole, mozemo se dogovoriti da se vidimo... |
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Porodicno blago | Vumi | Priče...legende...itd | 8 | 15.11.2007 18:11 |
Zidovarsko blago | rammstein | Zanimljivosti | 2 | 16.06.2007 15:50 |
Blago Cara Lazara | lovac | Priče...legende...itd | 13 | 19.05.2006 20:18 |
Tracansko blago | rammstein | Zanimljivosti | 5 | 07.02.2006 22:40 |