|
||||
|
||||
nisam nigde naveo koje su mane,samo sam negde napisao da ima nekih sitnica koje mi se ne svidjaju.....
al nebitno....mozda se drugom sve svidja
|
|||
|
|||
pecanje sa ovim magnetima zna moze biti interesantno ali nije kao pretrazivanje sa MD.
|
|
||||
|
||||
pecanje magnetima moze da bude vrlo zanimljivo,jer pokriva teren na kom je detektor bezvrijedan(jezera , stari rijecni prijelazi,stari bunari,itd..Sa magnetom se mogu "upecati" vrlo ineresantni zeljezni predmeti.Na slikama je oruzje pronadjeno u Holandiji ovom metodom traganja.
|
|
|||
|
|||
samo mi se cini da ove magnete nije bas lako nabaviti i nisu jeftini.
|
|
|||
|
|||
Isprika što ponovo postavljam ovu sliku.Evo kako kod nas izgleda pecanje magnetima, što se sve može naći.Mogu misliti šta još ima u vodi ako je magnet našao ovoliko predmeta.Šta je sa onim metalima koji se ne lijepe za magnet?
|
|
|||
|
|||
nije lose,nije lose
|
|
||||
|
||||
Sta je sa metalima koji se ne lijepe na magnet...pa ne lijepe se, ostaju tamo gdje jesu
|
||||
|
||||
Vezano uz Deus, zanima me šta ti se ne sviđa, razgovaramo otvoreno. Možda bi ga i ja kupio, da znam?
|
|
|||
|
|||
Citat:
za zlato i srebro sam siguran da ne moze... to ce neko sa detektorom jednom pocistiti. |
|
||||
|
||||
Zavisi Miraleme koliko feromagneticnih sastojaka ima u tim cahurama i sl predmetima. Posto je ovo veoma jak magnet, vjerovatno ce privuci sve ono sto bar malo "mirise" na zeljezo, naravno, takvi predmeti ne mogu biti veliki i teski, sam si pomenuo cahure, zrna i sl.
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Pecanje | kratki | Zanimljivosti | 66 | 18.12.2010 07:01 |