|
|||
|
|||
perune!!! pricamo o "MINELAB relic hawk" detektoru nesto si pomesao teme
|
|
||||
|
||||
Ma znam samo hocu da kazem uzmite jednostavniji.
|
|
|||
|
|||
Da se javim kako sam i obecao.Biosam juce na teren sa drugarom i kako je rekao pdragan relik hawk sam stelovao.Dobro je radio na diskriminaciji samo nije bio miran ponekad sa balansiranjem pocve malo sam se namucio.Ali na all metal je mnogo mirniji mogu reci skroz nego na diskriminaciji tek posle jedno pola sata se skoro smirio na diskriminaciji.I to je to.Ako budem ista imao problema obrati cu se opet,Inace sam ovde na forumu svaki dan.Pozdrav svima!!!!!!
|
|
|||
|
|||
Pozdrav pufka.nisam ni ocekivao da ces vec prvog izlaska da nesto I umes da podesis a tek ne I da razumes zasto tako a ne ovako.U all metal modu nema sanse da bude stabilniji nego u disc modu ZASTO?-kad si ukljucio disc mod prelaskom preko gvozdenih predmeta detector “guta”metu ili uopste je ne registruje pa imas dojam da detector cvrci I nema jasne tonove ,dok u all metalu imas veoma ciste tonove I za gvozdje I za dobre mete.ako se smirio posle pola sata verovatno si izasao iz prljavog terena,znaci detektor nije nestabilan u disc modu nego jednostavno diskriminise mete koje si odabrao da ne registruje,ako ti nije jasno ,kad vidis da cvrci i nije cist ton prebaci na all metal i dobices jasan ton .
Oko stabilnosti detektora mozes podesavati samo na sensitivitet , balance, I promenom frekvencije na S-L-M modu .ako ti je sve to tesko jednostavno balance ukljuci na fix I S-L-M ukljuci na S. ALI OPET KAZEM .treba ti bar dve ,tri nedelje svakodnevnog rada da vidis kako na sta reaguje.uzmi jedan “Slobodan” dan odaberi jedno mesto gde nema nikakvih meta I zakopaj jedan esker,tvoj “stobi”,bronzani novcic ,olovni predmet … I zezaj se ceo dan vise ces da ukapiras nego kad udjes u teren gde ima sve I svasta. Tezak je ovaj hobi ako se nema volje I brzo se odustaje,ali pravi rezultati dolaze tek kasnije.pozdrav |
|
|||
|
|||
Dobro si to rekao pdragan bas tako je bilo i danas sam bio sa prijateljem on ima XLT,stavio na diskriminaciju balans na pocvu jedva sam podesio pa i ponekad cvrk,cvrk dozem na metu on titne jedan je to ton samo je malo kako kazes ponekad cvrkne,a kod prijatelja je bas lepo na ekran se vidi otprilike 90 posto sta je da ne bi kopao ako je u minusu zna se gvozdze ako je u plus ili olovo ili obojen metal a tu i brojkama moze tocnije da vidi dali je olovo.Ali? ja kad sam uklucio na all metal nadzem metu i da ne bih kopao za dzabe kazem dodzi vidi kaze neuhvatam nista.Dosta je dobar u dubini samo malo tezak i u rukama dosta tezi nego XLT,a ima samo jedan ton.Nije ko nekih sto imaju deblji ili tanji tonovi ono gvozdze ili obojen.Za odustajenje neide u obzir bar zasad.Fin hobi malo se izduvas pa sta bude nek bude.Treba muzjaka za kopanje.hehehehe ruke ko Li Heni.Pozdrav cucemo se opet.Recicu ti dokle sam stigo.
|
|
|||
|
|||
pa bas taj "cvrk,cvrk" je gvozdje a cist ton je dobra meta .preporucio bih ti da nabavis jedan detektor tipa DFX,XLT ,explorer II ili neki za povrsinsko traganje.ovakav detektor kakav ti imas je veoma dubok detektor i radjen je uglavnom za vece predmete,tako da ce ti biti veoma tesko za rad kao pocetniku sa njim.pozdrav
|
|
||||
|
||||
pdragane jel to DFX nemoze dublje da nadje predmete, znaci samo povrsinske?
|
|
|||
|
|||
Moze i dublje da"hvata" naravno tu je sonda bitna...
|
|
||||
|
||||
A jesili kad Boki radio sa tim aparatom?
|
|
|||
|
|||
Citat:
|
|
|
Slične teme | ||||
TEMA | Autor | Forum | odgovora | zadnji prilog |
Avarski pojas | rammstein | Antika | 36 | 23.11.2023 09:56 |
Arheologija Zanimljivosti | rammstein | Zanimljivosti | 19 | 11.03.2007 14:49 |
Mislim da se radi o prvom zlatu... | Vumi | Nakit | 12 | 02.01.2007 17:41 |
Ostava rimskog srebrnog novca iz Donjeg Crniljeva | rammstein | Antika | 0 | 15.10.2005 21:59 |